Er worden slechts 40 exemplaren van deze Ford Transit gemaakt!

Er worden slechts 40 exemplaren van deze Ford Transit gemaakt!

Ik ben er nog niet over uit of dat er te veel of te weinig zijn…

Als de prestaties zouden matchen met het uiterlijk, dan zou ik zeker zeggen dat 40 stuks te weinig zijn. Echter is dat niet het geval; onder de kap moeten we het doen met ‘slechts’ 185 pk. De aangepaste Transit wordt de R185 Limited Edition genoemd door het bedrijf dat ze maakt; Gerenommeerde Ford-tuner MS-RT. Het project is gebaseerd op de 5-zits Ford Transit Custom DCIV en zal alleen worden gemaakt met een Slate Gray lakkleur van de eigen afdeling Special Vehicle Operations van Ford. Slechts 40 exemplaren worden gebouwd in de fabriek van MS-RT in Pontypool, Zuid-Wales.

De Ford Transit R185 Limited Edition wordt naast de opvallende bodykit uitgerust met 18-inch lichtmetalen velgen van OZ Racing en glanzend zwarte uitlaatpijpen. Aangezien het busje van zichzelf geen daverend geluid produceert, heeft MS-RT een MaxHaust-systeem geïnstalleerd dat via een speaker het gewenste geluid voortbrengt. Volgens de tuner geeft dit “a soundtrack to match its impressive road dynamics.” Binnenin krijgt de R185 een volledig carbon stuurwiel met een rode 12-uurs markering, rood gestikte lederen bekleding en een achteruitrijcamera.

Klanten krijgen de optie om te kiezen uit een korte en lange wielbasis, evenals een keuze uit handmatige of automatische transmissies. Prijzen beginnen bij £37.995,- en dat is omgerekend ongeveer €44.458,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.