Er komt GEEN SUV van Bugatti

Er komt GEEN SUV van Bugatti

Gelukkig, er is nog hoop…

Zeer weinig autofabrikanten hebben de verleiding kunnen weerstaan om een SUV toe te voegen aan het assortiment aan modellen. Net zoals McLaren heeft laten weten om geen SUV te gaan bouwen, bevestigt Bugatti nu dat er geen plannen zijn om een SUV-model op de markt te brengen. Dit statement werd gemaakt door president Stephan Winkelmann in een artikel gepubliceerd op de officiële Bugatti-site.

Terwijl het artikel spreekt over wat Bugatti in 2018 heeft weten te bereiken en wat ons te wachten staat in 2019, wordt er helemaal aan het eind van het artikel een mededeling van Stephan Winkelmann getoond:

“Although speculation is rife and the time appears to be appropriate, “there will be no SUV from Bugatti”, says Stephan Winkelmann. He adds that an SUV would not do justice to the brand or its history.”

Hoewel de man die de leiding heeft bij Bugatti het glashelder heeft gemaakt dat er geen SUV zal komen, betekent dit niet noodzakelijk dat het merk in de komende jaren geen vierdeurs-model zal lanceren. Dezelfde Stephan Winkelmann heeft namelijk sterk gesuggereerd om uiteindelijk een tweede model toe te voegen om zich bij de Chiron aan te sluiten. Wie weet kunnen we de langverwachte productieversie van de 16C Galibier-concept tegemoet gaan zien?

Bugatti 16C Galibier Concept
Bugatti 16C Galibier Concept
Bugatti 16C Galibier Concept

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.