[VIDEO] 780 pk Audi RS6 heeft sexy LED stuurtje

[VIDEO] 780 pk Audi RS6 heeft sexy LED stuurtje

De Audi RS6 Avant C7 is een mateloos populaire auto’s en ook tuners kunnen er maar niet vanaf blijven. Ditmaal kijken we naar een exemplaar van Elmerhaus-Automobiltechnik.

De mannen van AutoTopNL hadden de eer om met dit lekkere monster te rijden, maar helaas wordt er niet tot geen informatie over de betreffende RS6 vermeld. Zoals je in de titel van dit artikel al kon lezen heeft de RS6 780 trappelende paarden onder de kap en dat zijn er 220 meer dan in een standaard Audi RS6. Het maximale koppel ligt af fabriek op 700 Nm maar dat zal voor de exemplaar ongetwijfeld hoger liggen. Wél weten we dat de 0 tot 100 km/h sprinttijd met 0,5 seconden is verkort tot 3,4 seconden. Echter zijn dat niet de zaken die deze RS6 nou zo lekker maken…

Bij het starten van de auto op 0:25 lijkt er nog weinig aan de hand, totdat op 0:48 de dynamic mode wordt geselecteerd. Het daverend kabaal dat uit de uitlaten spuit is een nogal terugkerend thema in de video. Een ander opvallende detail is natuurlijk dat LED stuurwiel. Iets dat je niet zo vaak ziet bij Audi’s, maar ik kan het zeker we waarderen! Jij ook?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.