Elektrische race-Golf van RevoZport is een en al perfectie!

Elektrische race-Golf van RevoZport is een en al perfectie!

Er is niets zo lekker als een Golf met wat opsmuk!

De cosmetische Razor-kits van RevoZport bestaan inmiddels alweer even, maar iedere keer weer creëeren ze bij ons een glimlach van oor tot oor. Zo ook met hun nieuwste bodykit, die speciaal werd gemaakt voor het e-Tourwagen kampioenschap dat in het voorprogramma zit van de Formule E. Toch was het al in Oktober 2016, bij de e-Prix van Hong Kong, dat de Volkswagens gebruik maakten van RevoZport’s conversiekit. Gelukkig hielden ze het daar niet bij, want sindskort kan ook jij je elektrische Golf 7 beplakken allerlei moois.

In tegenstelling tot de racewagens, die voorzien zijn van o.a. een rolkooi, racestoelen met zespuntsgordels en de onvermijdelijke brandblussers, gaat de uitbouw voor de consument niet veel verder dan spoilerwerk. Al met al kost het je een kleine $4.500 en, hoewel er verder niets verandert aan de prestaties, ziet het er simpelweg waanzinnig goed uit. Niet te overdreven, maar wel een stuk intimiderender!

Heeft de bodykit dan werkelijk alléén het doel om hem stoerder voor de dag te laten komen? Niet helemaal. Omdat de kit grotendeels overeenkomt met het werk wat ze hebben uitgevoerd op de Golf Razor 7E toerwagens, geniet je van een boel aerodynamische verfijningen. Zo leveren de achterspoiler en diffuser, evenals de voorbumper en splitters, een ruime bijdrage aan het verbeteren van de wegligging. Ergens kan je beargumenteren dat zo’n kit op een wagen met een tamelijk bescheiden vermogen en relatief lage snelheid compleet nutteloos is, maar in dit geval geloof ik dat de looks het volledig rechtvaardigen, ongeacht of hij nu sneller de bochten door kan.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.