Elektrische Opel Rocks-e gaat de concurrentie aan met de Renault Twizy

Elektrische Opel Rocks-e gaat de concurrentie aan met de Renault Twizy

Met de introductie van de volledig elektrische, compacte tweezitter gaat opel de strijd aan met de Renault Twizy. Met prijzen vanaf € 8.499,- is de Opel Rocks-e aanzienlijk voordeliger dan een traditionele compacte stadsauto. Verwacht dan ook niet ermee naar Brussel te kunnen rijden zonder op te moeten laden maar je hebt wel altijd een dak boven je hoofd. Reis je nu met tegenzin met het OV? Dan kun je al vanaf € 89,- per maand een Rocks-e leasen. De compacte tweezitter is ook te rijden door jongeren vanaf 16 jaar.

Scooter met dak

Met de Rocks-e stapt Opel in het segment van de zeer compacte elektrische citycars. Dus niet bedoeld om veel kilometers te maken maar echt ontworpen voor de steden. Deze zogenoemde SUM (Sustainable Urban Mobility) slaat een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. Niet alleen dankzij de aantrekkelijke aanschafprijs, maar ook door de lage gebruikskosten en het feit dat de Rocks-e bestuurd mag worden door iedereen vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs B.

De Opel Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 km/u en voldoet daarmee aan de EU-regelgeving voor lichte vierwielers. De 5,5 kWh-batterij zit na een paar uur opladen weer vol en kan gewoon opgeladen worden via een 220V huishoudelijk stopcontact. Een volle batterij biedt een actieradius tot 75 kilometer (WLTP, in de praktijk kun je beter rekening houden met 50 kilometer).

Klein maar fijn

De Opel Rocks-e biedt plaats aan twee inzittenden. De kleine Opel laat zich uitzonderlijk makkelijk manoeuvreren dankzij de bescheiden lengte van 2,41 meter en zeer kleine draaicirkel van 7,2 meter. Dankzij de praktische passagiersruimte met handige bagagevakken zijn in de Rocks-e voldoende opbergmogelijkheden voor diverse attributen.

De basisversie van de Opel Rocks-e (vanaf € 8.499,-) heeft standaard LED-koplampen, LED-knipperlichten en een panoramisch dak. De uitvoeringen Tekno en Klub met een extra opvallende uitstraling zijn beide leverbaar vanaf € 9.299,- of voor € 99,-per maand. Deze versies zijn voorzien van ‘x-Style’-wielkappen, zwarte strepen op de portieren en kleurrijke details. Met een smartphonehouder op de middenconsole en connectiviteitsmogelijkheden zijn de Opel Rocks-e Klub en Rocks-e Tekno ook klaar voor infotainment.

Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt. De levering start in het tweede kwartaal van dit jaar.

Merijn Messemaeckers van de Graaff

Al van jongs af een gepassioneerde en enthousiaste autoliefhebber. Merijn neemt je mee op reis in de wereld van mobiliteit en de weg naar de toekomst.