Elektrische Ferrari met een hoop herrie!

Elektrische Ferrari met een hoop herrie!
de potentiele Ferrari EV
Zo komt de EV van Ferrari eruit te zien volgens ChatGPT | Foto: © Dall-E / Open AI (via www.topgear.nl)

Elektrische voertuigen zijn niet onze favoriet en wij verkiezen liever de echte verbrandingsmotoren boven de accu’s. Wat we natuurlijk ook missen bij een elektrische auto is het waanzinnige geluid van een verbrandingsmotor en een dikke uitlaat. Nu hebben wij toch gehoord dat Ferrari ons niet zal teleurstellen en met een elektrische auto met toch een hoop herrie zal komen.

Waarom wij niet dol zijn op elektrische auto’s

We zijn gewend dat elektrische voertuigen ons gehoor niet echt kunnen vermaken. Daarom zijn veel mensen onder andere om deze reden geen fan van elektrische auto’s. We willen genieten van een goed geluid en hoe luider hoe beter natuurlijk. Wanneer je door een tunnel rijdt of je de auto start wil je tegemoet gebruld worden door een goed geluid. Tegenwoordig maakt het niet uit wat voor auto je rijdt, een goed geluid produceren kan al snel! We vinden het daarom ook altijd erg lekker om te horen wanneer er een (super)car langsrijdt met een waanzinnig (te) luid geluid.

Ferrari beloofd ons een goed geluid

Ferrari is dit moment bezig met het produceren van een volledig elektrische auto. Aan het einde van 2025 kunnen we de Ferrari-EV verwachten. En de Ferrari baas, Benedetto Vigna, heeft ons beloofd dat het geen stille ‘saaie’ elektrische auto zal worden. Hij verteld dit namelijk in een interview met CNBC. Ze vinden het bij Ferrari belangrijk dat een auto emotie overbrengt bij een klant en auto liefhebber. Deze Ferrari’s zijn meer dan alleen een supercar, het is de beleving en emoties die het los maakt bij een liefhebber.

Ferrari EV via carscoops
bron: www.carscoops.com

Wij laten ons verrassen

We zijn dus enorm benieuwd waar Ferrari mee gaat komen en wat voor elektrische auto ze zullen uitrollen. We zijn ons erg bewust dat een luide uitlaat dit geluid niet zal produceren, dus wie weet wat voor geluidsysteem erin komt. Elektrische auto’s hebben nog steeds niet onze voorkeur daarom zijn we enorm benieuwd wat Ferrari gaat toevoegen betreft het geluid aan de Ferrari-EV!


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.