‘Elektrisch niet de oplossing, CO2 is de vijand’, aldus Toyota CEO

‘Elektrisch niet de oplossing, CO2 is de vijand’, aldus Toyota CEO

Toyoda, CEO, Toyota, EV, Elektrisch, toekomst, oplossing, co2, vijand
Foto: © Toyota Newsroom

‘EV’s zijn rapper, schoner en stiller’, dus beter toch? Nou, niet iedereen in de auto-industrie staat achter die woorden. Zo ook niet Toyota CEO, Akio Toyoda. Volgens hem twijfelt ‘een stille meerderheid’ van de fabrikanten aan een toekomst met alleen elektrische auto’s.

En wat hij vertelt, is ook niet echt ‘out of the blue’. In een gesprek met The Wall Street Journal geeft hij zijn blik op de kwestie. Volgens Toyoda durft meer dan de helft van de mensen in de auto-industrie niet volledig in te zetten op elektrisch. Het is niet de juiste optie, volgens hen.

Elektrische auto’s niet genoeg, volgens Toyota CEO

‘Om klimaatneutraliteit te bereiken, moeten we onthouden dat CO2 de echte vijand is, niet een bepaalde aandrijflijn‘, zegt de CEO van Toyota. ‘Eerlijk gezegd zijn BEV’s (Battery Electric Vehicles) niet de enige manier om de wereldwijde doelstellingen voor klimaatneutraliteit te bereiken.’

Het Japanse merk zal zich niet puur op de EV focussen. ‘Met EV’s, hybrides, en waterstofauto’s hebben we meerdere CO2-reducerende keuzes. Hier willen we uiteindelijk de betere optie kiezen’. Wat de ultieme oplossing voor het CO2-probleem dan wél moet zijn, weet de CEO nog niet. Verwacht daarom ook niet een complete andere richting bij Toyota.

Bron: © Toyota

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!