Elektrificeren: Lamborghini wil het nog niet leren!

Elektrificeren: Lamborghini wil het nog niet leren!

Het is schering en inslag, de automerken die met het nieuws komen dat ze volledig elektrisch gaan voor 2030 of in dat jaar. Maar bij Lamborghini denken ze daar anders over. Can I get a Ohhhhhhh yeah!?

Stephan Winkelmann, eindbaas bij Lamborghini heeft tegenover een Duitse krant verklaard dat na 2030 nog steeds een Lambo met verbrandingsmotor van de band gaat rollen. Al is het synthetisch en hetzij volledig op brandstof of hybride, er zal brandstof door de aderen van de auto uit Sant’Agata Bolognese stromen. En dus blijven een muisstille Urus, Sian en Countach nog lekker even uit!

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van die synthetische brandstof als alternatief naast de elektrische auto, maar hoe groot de potentie daarvan is, is nog niet duidelijk. Maar zeg nou zelf, een Lamborghini met V8 onder de kap is toch veel fijner en veiliger? Een elektrische auto hoor je niet aan komen als je over wil steken, maar nog belangrijker, wanneer je een Lamborghini aan ziet komen, krijg je een glimlach van oor tot oor op je giechel…

Bron: Welt am Sonntag

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.