Eigenaar ziet nieuwe Corvette Z06 het al na kilometers begeven

Eigenaar ziet nieuwe Corvette Z06 het al na kilometers begeven

Niet echt de ‘korte inrijperiode’ waar je op hoopt…

Foto: © Chevrolet

Een pijnlijke eerste rit voor de Amerikaanse Marco Garcia. Zijn gloednieuwe 2023 Corvette Z06 telde nog geen 100 kilometer op de teller, toen de motor het begaf tijdens de rit naar huis. Nadat Garcia zijn ervaring in een video op YouTube deelde, nam Chevrolet verassend genoeg zelf contact met hem op. En bood hem meteen drie opties: een volledige vergoeding, een nieuwe productiereservering óf het ‘Platinum’ garantiepakket van het automerk.

Door de enorme vraag naar de V8-sportwagen zou een reservering in de fabriek hem pas over zes maanden een nieuwe Z06 opleveren. Maar een vergoeding zag hij ook niet zitten, dus was de derde optie alleen juist voor hem. ‘Omdat dit alsnog veel tijd zou innemen, vroeg ik hen met een nog beter voorstel te komen. Na een korte interne bespreking, konden ze mij uiteindelijk nét iets meer aanbieden’, vertel Garcia.

Platinum Protection Plan

Naast een nieuw motorblok voor de ‘Chevy’, kan Garcia gebruik maken van het Platinum Protection Plan dat de Z06 ‘van bumper tot bumper’ dekt voor de komende 160.000 kilometer. Een stuk uitgebreider dan het standaard 3-jaar pakket voor 58.000 kilometer. Geen overbodige luxe voor de sportwagen. In dezelfde video vertelt hij omgerekend meer dan 165.000 euro te hebben betaald. Ruim 50.000 euro meer dan de nieuwprijs, mede door de hoge kosten van de dealer.

Ondanks dat hij nu nog twee maanden (extra) moet wachten, is hij blij met de afhandeling van Chevrolet. ‘Ze hadden begrip voor mijn situatie, en uiteindelijk kreeg ik meer dan ik in eerste instantie verwacht had’. Garcia is niet bang voor nóg een kapot blok, want hij heeft inmiddels al een hoop nieuwe onderdelen gekocht om zijn Corvette flink aan te pakken. Als dat maar goed gaat!

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!