Eierboer krijgt duidelijkheid over aankoop Ferrari Purosangue

Eierboer krijgt duidelijkheid over aankoop Ferrari Purosangue

De eierboer weet nu (eindelijk) of hij de nieuwe Ferrari Purosangue binnenkort op zijn oprit kan verwachten.

Foto: © Ferrari

Een tijdje geleden hoorden we al verhalen over een order voor de nieuwste SUV van Ferrari, de Purosangue. De Nederlandse ondernemer Marcel Wulms uit Weert had interesse in zo’n Italiaanse SUV. Goed, hij moest dan wél even wachten. Ferrari zou pas het volgende jaar exemplaren aan Nederland gaan leveren.

Zevende Purosangue?

Tóch was Wulms al verliefd op het model, en deed zelfs een aanbetaling van 20.000 euro. Hij kreeg daarnaast toezegging van exclusief autohuis Munsterhuis dat de (schijnbaar) zevende Ferrari Purosangue in Nederland voor hem zou zijn.

Geen nieuwe Ferrari voor de ‘normale klant’

Een paar weken later kreeg Wulms echter een vervelend telefoontje van Munsterhuis: de Purosangue wordt niet verkocht aan ‘normale klant’ Wulms, maar aan een ‘TOP-klant’ van het Italiaanse automerk. De eierboer ging in hoger beroep, en nu heeft de rechter dus een uitspraak over de kwestie.

De rechtbank oordeelt dat er geen sprake is van een ‘perfecte koopovereenkomst’. In de gemaakte afspraken was namelijk niet bekend wanneer de SUV geleverd ging worden, over welke uitvoering het ging én wat de prijs zou worden. Aangezien dit nooit is vastgelegd, kan er niet gesproken worden over een correcte koopovereenkomst.

Ferrari houdt vol

Helaas kan de Nederlandse ondernemer een nieuwe Purosangue (voorlopig) dus vergeten. Ferrari houdt voet bij stuk als het gaat om de levering van hun modellen. De volledige uitspraak van de rechtbank kun je hier lezen.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!