Porsche Macan Crash - www.hartvoorautos.nl
Nieuws

Eerste Porsche Macan crash in Polen

Porsche Macan Crash - www.hartvoorautos.nl

Hoewel we de nieuwe Porsche Macan nog maar weinig zien rondrijden is er onlangs in Polen al eentje helemaal afgeschreven toen deze in botsing kwam met een Audi A4.

Een van de eerste eigenaren van de Porsche Macan kwam frontaal in aanraking met de Audi waarnaar hij van de weg gleed, op een boom botste om vervolgens op zijn dak tot stilstand te komen. Beide auto’s zijn total loss en alle inzittende zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht van het ongeval is eveneens niets bekend.

Porsche Macan Crash - www.hartvoorautos.nl

Porsche Macan Crash - www.hartvoorautos.nl

Porsche Macan
Wat voor type de Macan in kwestie is niet bekend, er zijn drie varianten te verkrijgen: de Macan S, de Macan S Diesel en de Macan Turbo. Alle drie beschikken zij standaard over actieve vierwielaandrijving en Porsche’s PDK-transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. De Porsche Macan S heeft beschikking over een een 3.0 V6 biturbomotor met 340 pk waarmee hij van 0 tot 100 km/h sprint in 5,4 seconden en hij heeft een topsnelheid van 254 km/h. De instapprijs inclusief BTW en BPM bedraagt €77.900 euro. De Porsche Macan S Diesel heeft een 3.0 V6 turbodiesel met 258 pk onder de kap liggen. Hiermee sprint hij van 0 tot 100 km/h in 6,3 seconden en hij heeft een topsnelheid van 230 km/h. de instapprijs voor een Macan S Diesel is 75.400 euro inclusief BTW en BPM.

Dan de sterkste van het stel: de Porsche Macan Turbo. Deze heeft een gloednieuwe 3.6 V6 biturbomotor met 400 pk waarmee een sprint van 0 tot 100 km/h mogelijk is van 4,8 seconden en de topsnelheid ligt op 266 km/h. de instapprijs voor een Macan Turbo is € 100.700 euro inclusief BTW en BPM.

Vink je het Sport Chrono pakket aan op de optielijst, dan mag je van alle genoemde 0 tot 100 km/h tijden nog eens 0,2 seconden afhalen.

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.