Eerste live foto’s en video van de Lamborghini Aventador SVJ

Eerste live foto’s en video van de Lamborghini Aventador SVJ

De Italianen introduceerden de Aventador Superveloce Jota op Pebble Beach in Californië met de mooie officiële persfoto’s, maar hoe ziet die nieuwe supercar er eigenlijk in het echt uit? Ik heb live foto’s en een video voor je klaarstaan!

Sant’Agata Bolognese zal slechts 900 exemplaren van de superauto naar ter wereld brengen, waarvan er 63 de SVJ 63-badge dragen. Het met een sticker geladen gelimiteerde model is een eerbetoon aan 1963, het jaar waarin Ferruccio Lamborghini het bedrijf oprichtte.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Aventador S of zelfs de Huracan Performante, heeft de Lamborghini Aventador SVJ een complexe look die de meningen verdeelt. In feite zit de nieuwkomer in dit opzicht dichter bij de Lamborghini-hypercars van de afgelopen jaren, de auto’s ie met veel poespas zijn uitgerust. Niettemin tilt het V12-beest het ALA-systeem (Aerodinamica Lamborghini Attiva) dat op de Huracan Performante is uitgebracht naar een hoger niveau, vandaar de ALA 2.0-aanduiding die voor het systeem is gebruikt. De functie kan de aërodynamische belasting variëren om zich aan de rijomstandigheden aan te passen, waarbij het systeem slechts een halve seconde nodig heeft om van maximale downforce mode naar minimale weerstand over te schakelen.

Voorin, wanneer de ALA-flappen gesloten zijn, genereert de machine veel neerwaartse kracht en wanneer die kleppen opengaan, verminderen ze de weerstand. Wat de achterkant betreft, betekenen de gesloten kleppen dat de vleugel fungeert als een standaardelement, maar deze kunnen zich openen om de weerstand te verminderen in scenario’s met hoge snelheid. In vergelijking met de Aventador S heeft de SVJ 40% meer downforce, terwijl de weerstand met 1 procent is verminderd.

Het 6,5-liter V12-hart van de Aventador SVJ bevindt zich tussen de 740 pk sterke Aventador S en de 800 pk Centenario en levert 770 pk. De rechte lijnprestaties zijn verbazingwekkend, zelfs zonder in aanmerking te nemen dat we te maken hebben met een natuurlijk ademend beest. De sprint van 0 tot 100 km/h duurt in 2,8 seconden en van 0 tot 200 km/h duurt slechts 8,6 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.