Eerste Lamborghini Huracán EVO RWD van Nederland gespot!

Eerste Lamborghini Huracán EVO RWD van Nederland gespot!

Mamma mia, wat een lekker kleurtje!

De achterwielaangedreven Huracán EVO RDW heeft mínder vermogen dan een standaard Huracán EVO: 610 pk in plaats van de 630 pk waar de vierwielaangedreven Huracán het mee moet doen. Ter vergelijking; de reguliere Huracán heeft standaard 610 pk en het RDW model 580 pk.

Uiteraard is er ook aan het gewicht van de Huracán EVO geschaafd. 33 kilogram gewichtsbesparing is niet veel, maar bij supercars van dit niveau scheelt elke gram en het gewicht komt nu uit op een totaal van 1389 kilogram. Deze besparing is echter niet genoeg om het verlies in pk’s goed te maken. Met het nieuw ontwikkelde traction control weet de Huracán EVO RDW zich in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/h te katapulteren. Dat is bijna een halve seconde langzamer dan zijn broer waarbij het vermogen naar alle vier de wielen gestuurd wordt. Voor beide auto’s is de topsnelheid wel gelijk, namelijk 325 km/h.

Dit exemplaar werd vandaag bij de Lamborghini importeur in Leusden gespot en is daarmee de eerste van Nederland. De Lamborghini Huracán EVO RWD begint in Nederland bij een vanafprijs van €310.834,-.

https://www.instagram.com/p/CBns2K-nCoo/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.