Eerste Hummer EV Edition 1 verkocht voor $2.5 Miljoen!

Eerste Hummer EV Edition 1 verkocht voor $2.5 Miljoen!

Om even in de sfeer van de ontzettend duur geveilde auto’s te blijven, de gloednieuwe GMC Hummer EV
Edition 1. Waar net als de Ford Bronco, door vele lang op werd gewacht.

Hummer staat bekend als een merk dat grote en zware auto’s produceert. Voornamelijk met zware V8 diesel motoren, die weer erg in de smaak vielen bij verschillende militaire partijen, met als grootste afnemer het Amerikaanse leger.

Inmiddels is Hummer klaar met de zware en vervuilende motoren en komen ze na ruim 10 jaar met een compleet ander concept. Namelijk elektrische auto’s. De Hummer EV zal beschikbaar zijn in verschillende varianten, waaronder de meest interessante versie, die maar liefst 1000pk en 15.592 Newtonmeter zal krijgen. Wat op zijn beurt weer zal lijden tot bizarre 0 naar 100 km/h tijden. In dit geval rond de 3 seconden!

Onlangs voegde het nog een prestatie toe aan zijn CV, met het eerste exemplaar dat werd verkocht in het Barret Jackson Auction House voor $ 2,5 miljoen (€ 2,1 miljoen tegen huidige wisselkoersen).

Aangezien het genre van de elektrische vrachtwagens een behoorlijk slagveld begint te worden, zouden we nalatig zijn om niet te vermelden dat de nieuwste Hummer is ontwikkeld zonder naar zijn rivalen te kijken. Hummer’s EV Performance Engineer Todd Hubbard streeft ernaar de norm te stellen met de batterij-aangedreven truck; een intentie die al vrij duidelijk is met veel van de slimme features die het voertuig te bieden heeft.

Door de verbrandingsmotor te dumpen, kon het technische team plezier hebben met faciliteiten zoals agressieve vierwielbesturing. Al deze ideeën zijn zeer indrukwekkend, maar geen paniek, want de truck wordt nog steeds geleverd met de nodige offroad-functies, waaronder 18 camera’s aan de onderzijde, 35-inch banden, bepantsering aan de onderkant van het voertuig en adaptieve luchtvering.

Thomas Heule