Eerste elektrische M-model lijkt onderweg!!

Eerste elektrische M-model lijkt onderweg!!

En hij lijkt sneller te komen dan verwacht, de releasedatum zal eventueel al begin juni zijn. Maar hoe zal het model gaan presteren…?

Na een langdurig ontwikkelingsproces werd de BMW i4 in maart van dit jaar in productievorm getoond. Ongeveer een maand later, tijdens Auto Shanghai 2021, onthulde het Beierse bedrijf ook de i4 M Sport. Het merk maakt zich nu op voor het debuut van de i4 M50 en misschien hebben we alvast een voorproefje van de elektrische performance auto.

De afbeelding die je hier ziet, verscheen op Instagram en werd kort daarna verwijderd. We waren er snel bij om het te downloaden en hier kijken we naar wat waarschijnlijk de nieuwe i4 M50 is met een matblauwe afwerking. Zoals je kunt zien, zit er een M-badge op de voorkant die gepaard gaat met een aantal visuele upgrades.

Zoals BMW Blog opmerkt, heeft de elektrische sedan enkele typische M Sport-exterieurcomponenten, waaronder een agressievere voorbumper met grotere luchtopeningen en bredere zijschorten in matzwart. Er is ook een nieuwe set wielen met een meerspaaks ontwerp en diamantcut afwerking met glanzend zwarte binnenkant.

Al met al ziet deze auto er nog agressiever uit dan de i4 M Sport die vorige maand in China werd onthuld. Het technische aspect blijft echter een mysterie, maar we weten dat de krachtigere i4 523 pk zal hebben, genoeg voor een sprint van 0-100 kilometer per uur in ongeveer vier seconden. Qua actieradius levert de batterij voldoende energie voor maar liefst 590 kilometer tussen de ladingen gemeten volgens de Europese WLTP-cyclus.

Wat de mindere versies betreft, suggereren rapporten dat het modellengamma zal worden aangevuld met twee varianten met achterwielaandrijving, genaamd i4 eDrive35 en i4 eDrive40. Deze twee zouden minder vermogen moeten hebben en mogelijk een kleiner bereik tussen twee ladingen. BMW Blog zegt dat het volledige debuut van de i4-reeks gepland staat voor 1 juni van dit jaar, wanneer we hopelijk meer zullen weten.

Thomas Heule