Eerste Dartz Prombron Black Stallion afgeleverd!

Eerste Dartz Prombron Black Stallion afgeleverd!

Nog niet bekend met de Letse tuner Dartz? Hun slogan is: “Bulletproof opulence trusted by billionaires, tzars, superstars, generals and dictators since 1869?”.

Dartz onthulde in november hun nieuwste creatie, de Prombron Black Stallion, een auto die als basis gebruik maakt van de Hummer H2. Je vraagt je wellicht af wie nou eigenlijk zo’n Dartz-creatie koopt. In het geval van de eerste Dartz Prombron Black Stallion werd deze afgeleverd aan een bedrijf in Tsjechi√ę dat gespecialiseerd is in voedsel- en drankproducten waarin cannabis is verwerkt. De SUV zal worden gebruikt om de nieuwe energiedrank SoStoned van het bedrijf te promoten.

Hoewel de Black Stallion is gebaseerd op de Hummer H2, deelt het geen enkel body-paneel met de Hummer. Dit is niet het geval met het interieur, waar verschillende originele Hummer-elementen nog steeds te vinden zijn, vooral rond het dashboard. Dartz heeft zijn best gedaan om het enigszins op te fleuren, hoewel dat een lastige opgave is in het geval van de Hummer H2. Dartz heeft zelfs alligatorhuid aan het interieur toegevoegd en is zelfs te vinden achter de tankdop. Geen idee waarom. Het Letse bedrijf biedt bovendien krachtige motorupgrades aan, maar deze specifieke Black Stallion moet het doen met het standaardvermogen van de H2. Dit betekent een V8 met 325 pk, een automatische transmissie en vierwielaandrijving.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.