Eerste Corvette C8 crash is een feit!

Eerste Corvette C8 crash is een feit!

De nieuwe Chevrolet Corvette C8 is amper een maand geleden officieel gereleased en helaas kunnen we nú al de eerste crash melden…

Het lijkt erop dat de betreffende Corvette C8 die is gecrasht deel uitmaakte van een groep die door het Yosemite Natural Park in Californië reisde. Het gaat hier dan ook nog niet om een ‘klanten auto’ maar op een exemplaar van de fabriek. Waarschijnlijk zat er een journalist achter het stuur.

Te oordelen naar wat we kunnen zien op de foto die vandaag op internet verscheen, lijkt de Corvette in aanraking te zijn gekomen met de witte SUV op de achtergrond. Dit scenario komt overeen met getuigenrapporten waarin staat dat “the Corvette C8 took the wheel off an SUV [it looks like we’re talking about the driver’s side rear wheel] heading in the opposite direction around a turn. This particular C8 was part of the Corvette Caravan heading up to Yosemite…”.

Wat de gevolgen van de crash zijn is bij ons onduidelijk; de toestand van de bestuurders en potentiële passagiers zijn op dit moment onbekend. Als we kijken naar de schade aan het voertuig, lijken zowel de Corvette als de SUV ernstig te zijn getroffen, wellicht dat beide zelfs total loss te noemen zijn.

De 6,2-liter grote V8 perst er in de Corvette C8 een gezonde 490 pk uit en zou er voor zorgen dat je de traditionele 0 tot 100 km/h sprint in rond de 3 seconden kunt afronden. De Corvette C8 zal eind dit jaar in productie gaan en staat al op je oprit vanaf $59.995.-. Althans, als je in Amerika woont natuurlijk. Wil je zo’n gloednieuwe C8 op Nederlands kenteken, reken er dan op dat je zo’n €150.000,- duurder uit bent.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.