Eerste BMW M5 F10 voor particulier!

Eerste BMW M5 F10 voor particulier!

Iedereen onder jullie kent inmiddels wel de donkerblauwe BMW M5 F10 van BMW Nederland. Velen journalisten (wij helaas nog niet) hebben deze M5 aan de tand mogen voelen om hier vervolgens hun oordeel over te geven. Ook wij kwamen dit exemplaar tegen, hier deed hij zijn naam ‘’dikke Duitser’’ eer aan, omdat wij hem tegen kwamen bij de McDonalds…

Over het feit dat deze nieuwe M5 geen V10 meer heeft maar een V8 Turbo hoeven we het ook niet meer te hebben. Belangrijker is dat deze 560pk levert en 680 Nm koppel! Hiermee sprint deze luxe sedan in 4.4 seconden naar de 100. Harder dan 250km/h zal hij standaard niet gaan omdat BMW ook dit model weer heeft begrensd op 250km/h.

Nu kwamen wij op youtube eindelijk eens een ander exemplaar tegen op Nederlands kenteken. Helaas wel in het grijs, ik zou dan toch eerder gaan voor de donkerblauwe kleur van het demo model. Ook wordt in het filmpje nogmaals duidelijk dat de F10 het qua geluid bij lange na niet haalt bij de E60.  Ook zien we in de video een ander leuk speeltje staan, de BMW 1M Coupe, ook geen topper qua geluid, maar wel leuk om mee te spelen! (zie het 2e filmpje)

BMW M5 F10:

BMW 1M Coupe

Bron: YouTube

Lisa Schoonderbeek