Eerste 2020 Ford Mustang GT500 geveild voor $1.1 miljoen

Eerste 2020 Ford Mustang GT500 geveild voor $1.1 miljoen

Dezelfde man die de allereerste Toyota Supra kocht, vond dat er nog iets miste in zijn collectie. Daarom heeft hij nu ook de allereerste nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 gekocht!

De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 is een grote speler. Onder de kap ligt namelijk een dikke 5.2 liter V8 die met behulp van een supercharger ruim 700 PK produceert! Dit is het directe antwoord van Ford op de Dodge Challenger Hellcat en de Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Dit monster is dus net als de Supra geveild bij het veilinghuis Barret-Jackson. Ook het winnende bod kwam van dezelfde persoon die de Supra kocht. Craig Jackson kan dus twee eerste exemplaren toevoegen aan zijn collectie. De 1.1 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 970.000 euro wordt gedoneerd aan JDRF, een organisatie die flink investeert in het onderzoek naar Diabetes type 1.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.