Eenvoudig en snel een schone auto!

Eenvoudig en snel een schone auto!

Laten we eerlijk zijn: iedereen is wel eens met zijn auto door de wasstraat aka krasstraat geweest. Mee eens? Dat het niet de beste oplossing voor een schone auto is weet ook iedereen. Maar wat is nou een effectieve manier van auto wassen waar je niet de hele dag aan kwijt bent? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Tip 1: laat je auto niet té vies worden
Zorg ervoor dat je auto niet té vies wordt en was je auto regelmatig met de hand. Het schoon houden van een schone auto neemt veel minder tijd in beslag dan wanneer je weken je auto niet hebt gewassen. Tegenwoordig zijn er tal van wasboxen in Nederland waar je je eigen spullen kunt meenemen en alleen gebruik kunt maken van de hogedrukreiniger.

Tip 2: gebruik snow foam
Om swirls en waskrassen te voorkomen dien je de auto voordat je gaat wassen te reinigen met snow foam. Het reinigende schuim is ontwikkeld om straatvuil van de carrosserie van je auto los te weken alvorens je aan de wasbeurt begint. Wanneer het meeste vuil is verwijderd kun je op een veilige manier de auto gaan wassen met een goede shampoo. Snow foam werkt in de meeste gevallen in combinatie met een foam cannon / schuimlans.

Tip 3: gebruik een droogdoek
Na het wassen glimt je auto eindelijk weer als nooit tevoren maar als je niet oplet vind je overal kalkresten. Het is dus van belang dat je de auto goed droog maakt. Nee, ‘droog rijden’ is absoluut geen goed idee. Vaak word je auto hier snel weer heel vies van. Het gebruik van een zeem is ook af te raden; je komt zeker niet op alle plekjes. Een grote droogdoek neemt vaak veel water op en sleep je eenvoudig over de contouren van de auto. Overal waar de droogdoek overheen glijdt wordt het water opgenomen. Eenvoudiger krijg je een auto niet droog!

Tip 4: vergeet het interieur niet
Het gebeurt vaak dat een auto er prachtig uitziet maar dat het binnenin net een varkensstal is. Zorg dat je het interieur reinigt en vervolgens opknapt met een opfrisser op waterbasis. Het zorgt ervoor dat de auto fris ruikt, fris eruitziet en daadwerkelijk ook echt fris is. Als finishing touch kun je een autoparfum gebruiken. Extra tip: gebruik geen modules voor op het ventilatierooster, deze zijn vaak te heftig en overheersend aanwezig. Gebruik een spray waarmee je de dosis zelf kunt bepalen. Vaak gaan deze soorten autoparfum ook nog eens veel langer mee. Kortom, waar voor je geld!

Tip 5: vergeet niet te genieten
Het wassen van je auto is een leuk klusje en zeker geen vervelende. Wanneer je klaar bent geniet je extra van het resultaat en ben je weer helemaal trots op je auto. Wedden dat je je auto niet meer zo vies laat worden? Bovendien kom je op alle plekken van je auto, op deze manier zie je het ook direct wanneer er iets beschadigd is. Zie het als check om te kijken of je auto nog helemaal in orde is.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.