Een stukje Fast & Furious-memorabilia verkocht voor een habbekrats

Een stukje Fast & Furious-memorabilia verkocht voor een habbekrats

Fast & Furious C10 Pick-up

Mocht je nu de zilvergrijze R34 Skyline van Paul Walker verwachten, helaas. Mocht je deze oranje pick-up überhaupt niet herkennen, dan nemen we je dat ook niet kwalijk.

Dit is namelijk de Chevrolet C10 Pickup uit 67′ die een klein rolletje had in de intro van Fast & Furious, de film die alweer dateert uit 2009. Ik neem je even mee terug naar de intro van die betreffende film. Vin Diesel’s crew gaat een tankwagen overvallen en Han, die de knaloranje C10 met exorbitante kachelpijpen aan de zijkant bestuurt, trekt een mooie 180 om daarna achterwaarts naar de tanker toe te rijden en deze aan te haken. Zit je alweer helemaal in de film? Goed, gaan we nu verder.

De ‘screen-time’ van de pickup is nog geen minuut, maar er zijn altijd van die filmgekke verzamelaars die al het mogelijke film-memorabilia moeten hebben. Bijkomend pluspunt bij deze auto is dat al het relevante papierwerk erbij zit, dat de auto daadwerkelijk gebruikt is door Universal Studios. De truck heeft een tijdje op eBay gestaan en is uiteindelijk verkocht voor $32.500, omgerekend zo’n €26.500,-. Dat is een normale prijs voor een gewone C10 in Amerika, dus gezien het feit dat deze specifieke pick-up een achtergrond heeft in een van populairste filmreeksen ooit, maakt het dat de koper de auto echt voor een habbekrats mee heeft gekregen.

Voor hetzelfde bedrag koop je een hele nette M5 E60 met de legendarische V10, een Mercedes C63 AMG, Ford Focus RS of een Jaguar XKR, maar toch heb je met de C10 wel een heel tof verhaal voor in de kroeg!

Zoals het de Amerikanen betaamt, is er wel de nodige decoratie op de auto geplakt wat enkel cosmetisch is. Een totempaal als versnellingspook met 10 versnellingen, terwijl de auto een driebaks automaat herbergt. De chrome tanks aan de zijkant? Voor de sier en de eerder genoemde kachelpijpen zijn ook enkel en alleen om ontzag op te wekken. Toch is de pick-up met een dikke motor bedeeld, een big block V8 die naar verluid 665 Nm aan koppel op de achterwielen loslaat. Dus zo voor de sier zijn die kachelpijpen toch ook weer niet.

Fast & Furious C10

Fast & Furious C10

Fast & Furious C10

Fast & Furious C10

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.