Een nieuwe auto kopen: waar moet je aan denken?

Een nieuwe auto kopen: waar moet je aan denken?

Na misschien wel maandenlang wikken en wegen, jarenlang sparen en uitkijken naar dit moment, is het eindelijk zover: je gaat een nieuwe auto kopen! Als je een nieuwe auto wilt kopen, staat je een hele leuke en spannende tijd te wachten. Of het nu je allereerste nieuwe auto zal zijn of je al een doorgewinterde autokoper bent, het blijft altijd weer bijzonder. Zodra je een nieuwe auto koopt, beschik je direct over talloze keuzes. Van diverse kleuren en modellen tot tientallen verschillende automerken. Je hoofd duizelt er van! Toch hebben veel mensen al een goed idee van wat ze precies willen aanschaffen. Maar weet je ook waar je aan moet denken? En hoe zit dat ná de aanschaf van een auto? Wat moet je dan nog regelen? Wij geven een aantal tips!

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Voordat je een nieuwe auto gaat kopen, kan het geen kwaad om de verschillende verzekeringsmaatschappijen al eens nader onder de loep te nemen. Iedere automobilist is verplicht om zich minimaal WA te laten verzekeren. Hoe en waar je deze verzekering uiteindelijk afsluit en welke extra’s je nodig hebt, bepaal jij helemaal zelf.  Wel kan je flink besparen door de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Bereken je autoverzekering daarom altijd nauwkeurig en maak eventueel gebruik van online rekentools. Zo vind je altijd eenvoudig de verzekering die bij jou past.

Maak een afspraak bij een garage

Misschien koop je al jaren bij dezelfde garage jouw auto’s, maar het kan soms ook zeer lucratief zijn om een andere aanbieder op te zoeken. Ook het uitproberen van verschillende automerken kan soms tot verrassingen leiden. Stap daarom nooit direct met verwachtingen een garage binnen, maar laat je gerust verrassen door de verschillende mogelijkheden. Probeer eens een ander automerk uit of maak verschillende proefritten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en maak je van het kopen van een nieuwe auto, zoals het ook hoort, een feestje.

Denk ook aan de bijkomende kosten

Als je voor het eerst een auto koopt, heb je vaak geen weet van de kosten waar je mee te maken gaat krijgen. Vaak zien consumenten enkel de enorme aanschafprijs van een nieuwe auto, maar denken ze niet aan de kosten waar ze op een later termijn nog mee te maken gaan krijgen. Denk hierbij aan de kosten en de afschrijvingen van de autoverzekering, maar ook aan de wegenbelasting. Deze kosten kun je mogelijk verlagen door jouw eigen autokeuze. Zo betaal je bijvoorbeeld minder premie voor een milieuvriendelijke auto of een lichtgewicht auto. Als je hier rekening mee houdt, kan je maandelijks enorm veel besparen.

Bewaar de kentekencard goed

Zodra je een nieuwe auto hebt aangeschaft, ontvang je altijd een paar belangrijke papieren. Logischerwijs moet je deze op een veilige plek waren. Toch worden sommige papieren en gegevens al snel vergeten door automobilisten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kentekencard. Dit is een handig pasje die je, nadat de auto op jouw naam staat, van de RDW thuis ontvangt. Dit pasje kan je eenvoudig in je portemonnee stoppen, zodat je altijd over de juiste gegevens beschikt bij een ongeluk of aanhouding door de politie.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.