Eén jaar cel voor man die Veyron het water inreed

Eén jaar cel voor man die Veyron het water inreed

Het recht heeft eindelijk gesproken in de zaak rondom Andy Lee House die in 2009 een Bugatti Veyron een meer inreed. De man deed dit met opzet om zo de verzekering op te kunnen lichten.

Ik denk dat iedereen het filmpje uit 2009 wel kent; een Veyron die zonder reden zomaar het water inrijdt. Andy had waarschijnlijk niet verwacht dat er een getuige van het ongeval, dit ook nog zou vastleggen. Vorig jaar werd hij al schuldig verklaard voor de valse verzekeringsclaim en deze week bleek hoelang hij daarvoor zal moeten boeten. Het antwoord is één jaar en één dag gevangenisstraf.

Gezien het feit dat Andy Lee House twintig jaar achter de tralies boven het hoofd hing, kunnen we nou niet bepaald stellen dat hij een zware prijs betaalt voor zijn poging om zijn bankrekening te verrijken. Andy, die een bergingsbedrijf voor exclusieve auto’s bezit, had de Veyron voor $ 1.000.000,- gekocht en reed deze een maand later al het water in.

In 2009 verklaarde hij eerder dat hij uitweek voor een laagvliegende pelikaan en later werd dit bijgesteld naar ”ik was mijn telefoon aan het zoeken”. Naast het feit dat hij zijn Veyron kwijt is en meer dan een jaar de bak in moet, moet hij tevens $ 600,000,- betalen aan de verzekeringsmaatschappij.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.