Een huurauto tijdens je vakantie

Een huurauto tijdens je vakantie

De vakantieperiode staat voor de deur wat betekent dat wij allemaal heerlijk gaan genieten van het prachtige wat onze wereld te bieden heeft. Nu kan je niet alle landen bezoeken met de auto of heb je simpelweg geen zin om uren in de auto te zitten. Tegenwoordig kan je met het vliegtuig overal komen en heb je dan de mogelijkheid om een auto te huren. Nu zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken wanneer je een auto huurt, hier ga je zeker voordeel van hebben als je een huurauto gebruikt tijdens je vakantie!

Huurauto tijdens de vakantie

Controleer de auto goed

Wanneer je een auto huurt, krijg je een formulier om te ondertekenen waarop de huidige (mogelijke) schade aan de auto is vermeld. Hoewel bestaande schade vaak al genoteerd is, is het altijd verstandig om zelf een video rondom de auto te maken. Dit documenteert eventuele schade die al aanwezig is of juist niet. Zo voorkom je dat er later discussie ontstaat over schade die jij niet hebt veroorzaakt. Door dit goed vast te leggen, zorg je ervoor dat je achteraf geen problemen krijgt.

Schade afkopen

Bij veel autoverhuurbedrijven kun je de gehuurde auto volledig verzekeren. Dit betekent dat je de mogelijke schade aan de auto eenvoudigweg afkoopt. Als er iets gebeurt met de auto, ben je volledig gedekt en neemt de verhuurservice de kosten van het herstel op zich. Je hoeft dan verder niets extra’s te betalen. Je kunt het risico nemen om dit niet te doen, wat je wel extra geld bespaart. Echter, schade is snel gemaakt, zelfs als het niet jouw schuld is, en dat kan vaak zonde van je geld zijn.

schade van een huurauto

Inleveren in hetzelfde land om kosten te besparen

Uit ervaring kunnen we zeggen dat het huren van een auto erg handig is als je door meerdere landen wilt reizen. Echter, het huren van een auto in het ene land en inleveren in een ander land is erg duur. Stel je huurt een auto in Kroatië en wilt deze weer inleveren in Oostenrijk, dan moet iemand vanuit Kroatië heen en weer reizen om de auto vanuit Oostenrijk terug naar Kroatië te brengen. Daarom is het aan te raden om de auto die je huurt in hetzelfde land in te leveren. De locatie binnen het land maakt qua prijs meestal niet uit, maar het kan je tot 1000 euro besparen op het huren van een auto.

Welke huurauto is het beste

Welke autoverhuur is betrouwbaar?

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende autoverhuurservices die allemaal proberen goede prijzen te bieden. Het kan echter voorkomen dat wanneer je kiest voor een minder bekende autoverhuurder, je te maken krijgt met slecht onderhouden auto’s, dat ze achteraf moeilijk gaan doen over schades, of dat je simpelweg veel pech en problemen hebt. Autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar en Sixt zijn over het algemeen betrouwbaar, hebben een goede reputatie, en komen afspraken ook meestal na. De prijzen verschillen niet veel van die van andere bedrijven, dus als je zeker wilt zijn van een betrouwbare auto, is het aan te raden voor deze grotere namen te kiezen. We kunnen natuurlijk nooit garanderen dat zij nooit een auto met gebreken hebben, maar die kans is wel relatief klein!

Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.