Een heuse Bugatti Chiron te koop!

Een heuse Bugatti Chiron te koop!

Af en toe komen er occasions voorbij die je niet vaak ziet, en dit is er zo een: een Bugatti Chiron van nog geen jaar oud! Meestal worden auto’s van dit kaliber niet zo snel te koop aangeboden in Nederland, en dat is nu ook het geval: deze Bugatti staat namelijk aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

In de Verenigde Staten, bij Lamborghini Newport Beach staat de Chiron momenteel te koop. Dit exemplaar is volledig uitgevoerd in blauw-getinte “exposed” carbon. Van veraf lijkt het gewoon donkerblauw, maar als je goed kijkt zie je wel degelijk het lichtgewicht materiaal waar het volledige exterieur van is opgebouwd. Alle details aan het exterieur zijn uitgevoerd in Nocturne Black in plaats van chroom, hierdoor krijgt de Bugatti een stuk agressiever ogend uiterlijk. Achter de zwarte velgen schuilen de enorme remklauwen die een matchende kleur hebben met het interieur, en op de achterbumper zijn helaas de Amerikaanse bumpers gemonteerd om te voldoen aan de landelijke veiligheidseisen.

Het interieur is zeer contrasterend ten opzichte van het exterieur. Wanneer je instapt waan je je in een zee van rood leder met grijze stiksels, en nog meer carbon. Het dashboard, de middenconsole, het stuur en de deurpanelen zijn volledig uit carbon vervaardigd gecombineerd met rood leder. Zelfs het plafond, de gordels, en de raamstijlen zijn uitgevoerd in het rood!

Qua prestaties weten we allemaal wel waar deze auto toe in staat is: De 8 liter quad-turbo W16 levert 1500 pk en 1600 Nm, hiermee kan de Chiron je van 0 naar 100 katapulteren in slechts 2.4 seconden! Ook leuk: van 0 naar 300 kan je in 13.6 seconden halen, en van 0 naar 400 kan ‘ie in 32.6 seconden. De topsnelheid van de Chiron is begrensd op 420 kilometer per uur.

Mocht je een serieuze koper zijn, dan kan je de prijs aanvragen bij de dealer, hij wordt namelijk niet vermeld. Reken maar op een duur prijskaartje: de nieuwprijs van een Bugatti Chiron in Nederland bedraagt ruim 2.6 miljoen euro! En omdat deze Chiron aan de andere kant van de oceaan staat mag je ook de transportkosten, invoerrechten, en bpm nog gaan betalen. Al is dat vast geen probleem als je auto’s van dit kaliber kan betalen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.