Een echt trekpaard: 1300PK sterke Mustang 5.9 liter diesel!

Een echt trekpaard: 1300PK sterke Mustang 5.9 liter diesel!

Het recept voor een ideaal trekpaard: Mustang V8 5.0 liter benzine er uit en 5.9 liter diesel motor van een vrachtwagen in de Mustang! Onder aan het artikel vind je de video!

Mustang 5.9 liter diesel
Westen Champlin

Mustang’s 5.0 liter V8 is een dikke motor en levert veel PK in de nieuwste Mustang. Maar zoals je al ziet hierboven in de afbeelding aan de pluimen zwarte rook heeft deze Mustang geen benzine motor meer. YouTuber Westen Champlin heeft de V8 van de Mustang vervangen voor een 5.9 liter I6 Cummins dieselmotor die normaal in vrachtwagens en Amerikaanse schoolbussen zit!

Mustang 5.9 liter diesel
Westen Champlin

Ondanks de enorme cilinderinhoud van 5.9 liter produceert de dieselmotor origineel maar 227pk. Maar met behulp van een dubbele turbo van Evil Fab Performance produceert de Mustang 5.9 liter diesel nu tussen de 1000 en 1300 pk! Hier onder hebben we een video geplaatst van de gekke Amerikaan waar hij een schoolbus vooruit trekt met zijn Mustang Diesel!

Westen Champlin

De YouTuber heeft de Mustang ook op de dragstrip getest en deed over de 402 meter 13,2 seconden dat is 1,1 seconden langzamer dan een gewone Mustang V8 GT!

Wij weten dus ook niet waarom je in hemelsnaam een 5.0 liter benzinemotor zou willen vervangen voor een 5.9 liter diesel motor! Een Dodge Ram 1500 was bijvoorbeeld een verstandigere keuze geweest om zoals hierboven weergegeven een schoolbus te slepen.

Ondanks de bijzondere keuzen is het wel een van de gekste auto projecten die wij hebben gezien de afgelopen tijd!

Lees hier meer over Mustangs! KLIK HIER

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!