Een betaalbare elektrische auto?!

Een betaalbare elektrische auto?!

Je gelooft het bijna niet, en wij ook niet, maar Volkswagen heeft aangekondigd dat ze met een betaalbare elektrische auto komen. Ze geven aan dat ze hier vaart achter gaan zetten, zodat deze auto in 2027 geïntroduceerd kan worden. De auto heeft zelfs al een voorlopige naam: ID.1.

Nieuwe elektrische volkswagen betaalbaar
Bron: www.volkswagen.com

Hoge kosten

Elektrische auto’s zijn de toekomst, maar voor velen van ons is dit toekomstbeeld nog niet haalbaar. Het liefst wil je een splinternieuwe auto kopen, zodat je zeker weet dat de accu in goede staat is. Neem bijvoorbeeld een Tesla, daar ben je al minimaal 40K aan kwijt en dat is nog maar het begin. Je hebt een laadpaal nodig en moet omgaan met de beperkingen van de actieradius van een elektrische auto. Maar Volkswagen gaat ons verrassen.

Veel haast

Volkswagen zou deze auto samen met Renault ontwikkelen, maar die samenwerking is stukgelopen. Toch blijft Volkswagen optimistisch over de toekomst van dit elektrische autootje, met een vanafprijs van 20.000 euro, wat een schappelijke prijs is. VW-topman Oliver Blume zei woensdag tijdens de algemene vergadering van het bedrijf: “De ID.1 zal een nieuwe standaard zetten op het gebied van design, kwaliteit, uitrusting en technologie tegen een aantrekkelijke prijs. Zo laten we zien dat Volkswagen in staat is om snel, efficiënt en effectief auto’s te ontwikkelen.”

Eerst zien dan geloven

Wij zijn heel benieuwd of deze E-Volkswagen, ook wel de ID.1, in 2027 van de band zal rollen en of het een goed verkopend model wordt. Dit hangt natuurlijk af van de actieradius en de bijkomende kosten. De 20K is een vanafprijs en heeft vaak te maken met het accupakket. Aangezien het een kleine auto zal worden, verwachten we niet dat er een enorm groot accupakket in komt. We houden jullie op de hoogte!

Ben jij nu fan van onder andere Volkswagen? Dan is dit het ultieme evenement voor jou! Volkstyle Base zal namelijk plaatsvinden op 16 juni op Airport Weeze. Ben jij erbij?


Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.