Een 21ste eeuw muscle car: de Equus Bass 770

Een 21ste eeuw muscle car: de Equus Bass 770

Equus Bass 770 - www.hartvoorautos.nl

De Equus Bass 770 is een fascinerend voertuig om te zien. De fabrikant komt met grote beloften, en deze lijkt hij ook nog waar te kunnen maken.

Op de Detroit Motor Show zijn er drie Bass 770’s te zien. Hij heeft veel weg van een klassieke Mustang fastback, en is ook een knipoog naar andere iconische Amerikaanse auto’s. Het interieur beschikt over alle moderne accessoires die je ooit nodig zal hebben, maar het zou ook niet misstaan ​​naast auto’s van een halve eeuw geleden.

Onder de motorkap vinden we een 640 pk sterke LS9, de supercharged 6.2 liter V8 die je ook tegenkomt bij Corvette. De 770 die hij draagt in zijn naam staat dus niet voor het aantal paarden dat de V8 produceert maar staat voor de verplaatsing van elke cilinder in kubieke centimeter.

Equus Bass 770 - www.hartvoorautos.nl

Er is ook rekening gehouden met de gewichtsverdeling van de Bass 770 die zijn motor in aan de voorzijde heeft liggen maar voor de voor-as. Verder zijn er een aantal dingen geleend van GM; de koplampen van een Camaro en de schakelapparatuur. De carrosserie en het chassis zijn volledig uit aluminium gebouwd door Equus. Het voldoet ook aan de federale veiligheidsnormen voor motorvoertuigen met alle certificatie-normen en met kreukelzones meegenomen in het ontwerp.

Equus Bass 770 - www.hartvoorautos.nl

Equus Bass 770 - www.hartvoorautos.nl

De Equus Bass 770 is te krijgen voor een bedrag van $250.000,- en voor dat bedrag wil je wel een auto die mee komt met de huidige merken actief in deze sector. Om je over de lijn te trekken heeft Equus een promotievideo gemaakt van de Bass 770!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.