Een 1972 Range Rover S1 kost je om deze reden 275.000 euro

Een 1972 Range Rover S1 kost je om deze reden 275.000 euro
Range Rover, S1, 1972, Restauratie, Corvette, V8
Bron: © Jac & Co New Classics

Het Nederlandse bedrijf doet hetzelfde trucje in onder andere Dubai en Arizona.

Wie een beetje geïnteresseerd is in de klassieke Range Rovers, weet dat je er een van de eerste generatie makkelijk voor minder dan 3.000 euro op de kop kan tikken. Oké, misschien gaat een iets mooier bewaard exemplaar je hooguit 30.000 euro kosten. Maar ruim 300.000 euro voor deze 1972 Range Rover S1 is misschien wat overdreven. Toch durft het Loosdrechtse bedrijf Tophat het te vragen voor hun gerestaureerde project.

Deze Range Rover heeft het ‘Suffix A’ chassis van de eerste serie driedeurs. Een geliefd model onder de fans van het merk. Hoewel dit exemplaar ook nog eens uitgevoerd is in het ‘Bahama Gold‘, begrijpen we dat je nog steeds afvraagt wat het nou zo bijzonder maakt.

Verrassing onder de motorkap

Range Rover, S1, 1972, Restauratie, Corvette, V8

Misschien is de vraagprijs wat beter te begrijpen als je hoort dat het originele motorblok (met 100 PK) is vervangen door een 6,1-liter V8, dat ruim 500 PK uitperst. Specifiek het LT1-blok uit een Chevy Corvette. Door een Magnum zes-traps handgeschakelde bak is een middag bergbeklimmen geen verkeerde tijdsbesteding. Om ervoor te zorgen dat alle 1.900 kilo’s goed op de weg blijven, is de Range Rover voorzien van Koni-schokdempers met luchtvering

Meer van deze tijd

Binnen is de Range Rover wat meer ‘van deze tijd’. Zo zit je op lederen stoelen, en zijn zaken als airconditioning, ABS en stuurbekrachtiging standaard. Dit kwam in 1972 niet vanuit de fabriek, en je zou je kunnen afvragen of dit afbreuk doet aan de ‘ruige’ Range Rover ervaring.

Wat we wel weten is dat die prijs niet alleen ons afschrikt, want de 1972 Range Rover S1 staat op dit moment nog te koop bij het bedrijf.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.