Edo Competition laat de Ferrari 488 GTB vlammen!

Edo Competition laat de Ferrari 488 GTB vlammen!

Ja we gaan het weer benoemen; turbomotoren klinken een stuk minder goed dan atmosferische motoren. Maarrrr tegenwoordig is spelen tuners daar handig op in en met wat aanpassingen weten zij er toch nog een aardig geluid uit te persen.

Neem het Duitse Edo Competition, bekend van de Ferrari ZXX, het bedrijf heeft onlangs de Ferrari 488 GTB aangepakt. Voornamelijk het uiterlijk want zeg nou zelf; een standaard 488 GTB ziet er wel erg ‘lief’ uit. Dat kan beter en daarop hebben de mannen van Edo Competition de 488 GTB netjes aangekleed in het zwart met rode accenten en dito velgen, ziet er top uit!

Verder zou er niets zijn veranderd aan de Ferrari maar voor zover bekend spuwt een standaard 488 GTB geen vlammen…? In bovenstaande video die het bedrijf deze week online zetten zien we de auto heerlijke blauwe vlammen uit de uitlaat schieten. Leuk natuurlijk maar naar mijn idee klinkt ‘ie ook een stuk beter dan het standaard uitlaatsysteem. Ze zijn lekker bezig daar in Duitsland!

Ferrari 488 GTB facts:
De 488 GTB maakt gebruik van een 3.9 liter V8 Biturbo die goed is voor een vermogen van 670 pk en 760 Nm koppel. Het volledige aantal pk’s is beschikbaar vanaf 8.000 tpm en het maximumkoppel al bij 3.000 tpm, echter alleen in de hoogste versnelling. De sprint van 0 tot 100 km/h doet ‘ie hierdoor in 3,0 seconden en de 0 tot 200 km/h in slechts 8,3 seconden. De topsnelheid van dit raspaardje ligt op +330 km/h.

Ten opzichte van de 458 Italia heeft de 488 GTB 50% meer downforce en heeft bovendien minder luchtweerstand. Verder is de 488 GTB veel meer dan een simpele facelift zoals te zien is aan de voorzijde waar de voorbumper een dubbele voorspoiler heeft gekregen en er bevinden zich nu speciale luchtinlaten aan de zijkanten van de auto. Aan de achterzijde kreeg de diffuser actieve kleppen en een agressieve hellingshoek. Hierdoor moesten de uitlaten een stukje worden verplaatst. Daarnaast zijn er ook nieuwe ronde LED-achterlichten gemonteerd en is de aerodynamisch gevormde bodemplaat voorzien van wervelingselementen.

Foto’s door Mick Kok

Edo Competition Ferrari 488 GTB - Hartvoorautos.nl

Edo Competition Ferrari 488 GTB - Hartvoorautos.nl

Edo Competition Ferrari 488 GTB - Hartvoorautos.nl

Edo Competition Ferrari 488 GTB - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.