€767.550,- voor deze Ferrari 812 GTS Mansory Stallone?!

€767.550,- voor deze Ferrari 812 GTS Mansory Stallone?!

Amper een maand geleden introduceerde Mansory de Ferrari 812 GTS Stallone. Inmiddels staat het introductie exemplaar te koop bij onze vrienden van Hollmann International.

De bizarre creatie heeft een Grigio Silverstone exterieurkleur met een knotsgek Royal Blue interieur. Als we de brochure van Mansory erbij pakken, zien we welke onderdelen er zijn aangepast en dat zijn er een hoop! Een kleine greep: middengedeelte motorkap met zichtbaar carbon fiber, bumper met splitter, 3-delige voorlip, 2-delige winglets, 2-delige ventilatieroosters, 2-delig luchtuitlaatrooster… En dit was dus alleen nog maar de voorzijde van de Ferrari. Voor de volledige brochure kun je hier terecht.

Naast al de carbon fiber onderdelen die de anders zo stijlvolle Ferrari en vernieuwd uiterlijk geven, is er ook het nodige onder de motorkap aangepast. De 6,5 liter grote atmosferische V12 is zodanige gekieteld dat het vermogen is gestegen naar 830 pk. Geen enorme vermogenswinst, maar alles boven de 800 pk noemen we gewoon veel, heel erg veel. De 0 naar 100 km/h tijd wordt met ongeveer 0,2 seconden verkort tot 2,8 seconden. De topsnelheid ligt op 345 km/h, je moet het maar durven zonder dak boven je hoofd…

De auto staat dus bij Hollmann International te koop voor het flinke bedrag van €767.550,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.