E30 M3 DTM: Marktplaats-diamant van de week

E30 M3 DTM: Marktplaats-diamant van de week

Na het artikel over de moderne versie van de 190E Evo II, kwamen wij op het idee om op zoek te gaan naar de mooiste DTM(-stijl) auto van Marktplaats en na wat mooie auto’s te hebben gevonden, scrolde wij langs deze E30 M3 en toen was het meteen duidelijk: dit is DE DTM-auto van Marktplaats op dit moment.

Tijdcapsule

Deze E30 lijkt na de DTM-races in 86′ – 87′ in een tijdcapsule te zijn gezet en daar begin dit jaar uit te zijn gehaald. De vork zit natuurlijk iets anders in de steel en deze E30 M3 is volledig omgebouwd naar een DTM-auto met de center-lock wielen, quick release motorkap-pinnen, een gelaste rolkooi en enkele kuipstoel. Met 195pk is de E30 niet per se snel, maar jongens, kijk even naar die motor en beeld jezelf even in dat jij deze auto over de Nurburgring katapulteert en je in iedere versnelling de toerenbegrenzer kietelt. Alles aan deze auto klopt gewoon, heerlijk! De bestickering brengt ons weer terug naar de tijd waarin de E30’s zij aan zij de strijd aan gingen met de Mercedes 190E, Audi V8 Quattro, Opel Calibra V6 en Opel Kadett GSI 16v. De tijd dat je nog sigaretten-fabrikanten, biermerken en Nokia terug vond op de auto’s. Wat een tijd was dat he. Wij weten zeker dat de nieuwe eigenaar met zijn of haar E30 M3 DTM deze tijden gaat herleven! Alle informatie over deze E30 M3 DTM vind je hier! Tip jij de nieuwe eigenaar even?

Bron: Marktplaats / AutoJorg

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.