€3 miljoen over voor een hypercar? Dan is de Italdesign Zerouno jouw auto!

€3 miljoen over voor een hypercar? Dan is de Italdesign Zerouno jouw auto!

Heb je veel geld en wil je een snelle, unieke en exorbitant dure auto? Dan is er keus genoeg: een LaFerrari, een 918 Spyder of een Agera RS. Maar er is nog een andere fabrikant die een stukje van de taart mee wil pikken.  

En dat is Italdesign met hun Zerouno, Denk je nu ‘Ik ken deze auto helemaal niet!?’ dan hoef je jezelf niet te schamen. De auto heeft zijn debuut gehad op de Autosalon van Genève vorig jaar. Bijna een jaar later is de eerste Zerouno in België geleverd. Gelukkig bestaat er zoiets als Youtube en stond POG, die velen van jullie wel kennen, er met zijn neus bovenop.

Onze zuiderburen zijn dus bedeeld met de aflevering van het eerste exemplaar en het is een geweldige wagen om te zien, is de tricolore-striping je al opgevallen?

Doet het interieur je denken aan een Aventador/R8 en roept het exterieur de naam ‘Centenario’ bij je op, dan is dat niet zo gek. Want de designer, Filippo Perini, is verantwoordelijk geweest voor de Huracan, de Aventador en de Veneno. De basis van de auto is een Lamborghini Huracan en die hebben ze flink aangepakt, dat moge duidelijk zijn. Het resultaat mag er zijn, aandacht trekken moet wel lukken met deze laagvliegende straaljager. Niets voor niets gebruiken we de term ‘straaljager’, want de 5,2 liter V10 herbergt 610 pk en 560 Nm koppel. Mocht je nu denken ‘Maar dat is toch niet zo vlug?’ Think again. Binnen 3,2 wordt je naar de 100 gesmeten en pas de 330 kilometer per uur wint de zwaartekracht het van deze rakker.

En dan de kippenvel-creator van dit rijdende kunstwerk, de uitlaat. Wat klinkt deze auto buitengewoon goed, alleen daarom is de auto zijn €3 miljoen aan aanschaf al waard. En mocht je niet zo’n fan zijn van het geluid, er zit een regelbare klep in de uitlaat, dus een te hard uitlaatgeluid mag geen reden zijn om de auto te laten staan! Hebben we je nu helemaal lekker gemaakt, dan stellen we je bij deze ook meteen weer teleur: de vijf exemplaren die Italdesign gaat bouwen, zijn al verkocht. Maar de autobouwer is al aan het pijlen of er ook een markt is voor een roadster-variant van de Zerouno, dus wie weet komen er nog meer!

Italdesign Zerouno

Italdesign Zerouno

Italdesign Zerouno

Italdesign Zerouno

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.