Dutchbugs bestelde de Bugatti Chiron in deze configuratie!

Dutchbugs bestelde de Bugatti Chiron in deze configuratie!

Bugatti-Chiron-front-header

Zoals jullie allemaal wel weten is er in Nederland een groot fan van het merk Bugatti. Zij bezitten 3 Bugatti’s van het type Veyron en inmiddels is de opvolger daarvan (de Chiron) ook besteld. Lees hier in welke configuratie…

De Chiron is door Dutchbugs in de volgende samenstelling besteld: De auto zal in een two-tone kleurensamenstelling geleverd worden, Dutchbugs koos voor een carbon-blauwe achterkant, de voorkant zal wit/grijs van kleur zijn en de voorspoiler zal onderop volledig kobalt blauw doorlopen. Het interieur zal voorzien zijn van cognac leder met een kobalt blauwe stiknaad. Hoe dit totaalplaatje er uit zal gaan zien is voor ons allemaal nog een raadsel, maar wij kunnen ons er een kleine voorstelling van maken; dit wordt een plaatje!

8 Chiron’s voor Nederland
Tot nu toe zijn er in Nederland 8 Chíron’s verkocht, deze klanten zijn uitgenodigd door Bugatti om de auto Het W16 motorblok die we natuurlijk kennen uit de Veyron is nu opgeschroefd naar 1500 pk en produceert daarbij 1500 Nm aan koppel tussen 1800 en 6800 toeren! Dit is gekoppeld aan een zeven traps DSG versnellingsbak. Deze indrukwekkende getallen zorgen ervoor dat de Chiron binnen slechts 15 seconden de 300 km/h aantikt! Daarbij weten we nu ook dat de Chiron in 2,3 seconde naar de 100 km/h sprint.

Aan de voorkant krijg de Chiron 20 inch wielen, en achter 21 inch. Deze zullen omringt worden door Pilot Sport PAX banden van Michelin. Uiteraard zijn deze banden speciaal voor de Chiron ontwikkeld. Onder deze wielen zullen 420 millimeter en 400 millimeter dikke remschijven te zien zijn. Dit zal de Chiron prima weer tot stilstand krijgen. Verder zijn wij natuurlijk benieuwd of er net als bij zijn voorganger, er wederom gebruikt gaat worden gemaakt van een airbrake.

1446744989-bugatti

Een normale sportauto met pak ‘m beet 200+ pk gebruikt meestal 1 intercooler om de temperatuur van het motorblok netjes geregeld te houden. De Chiron met zijn 1500 pk moet het monsterlijke W16 motorblok getemd houden met maar liefst 15 intercoolers! Al deze cijfers laten ons hart voor auto’s natuurlijk sneller kloppen. Maar er is 1 getal wat al het andere overschaduwt. En dat is het eindgetal op de snelheidsmeter. Die geeft namelijk 500 aan… Ja, je leest het goed! 500 kilometer per uur! Zal de Chiron nieuwe records gaan plaatsen in de nabije toekomst net als zijn voorganger?

Hier een plaatje van de 3 Bugatti’s die reeds in het bezit zijn van de Dutchbugs familie!

dutchbugs-garage-03

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.