Dus toch! De 8-serie Concept is officieel, en hier zijn alle foto’s

Dus toch! De 8-serie Concept is officieel, en hier zijn alle foto’s

BMW 8-serie Concept

Nog steeds een concept, nog steeds lekker, maar nu regelrecht van de bron: BMW!

Als je tussen gisteren en nu toevallig onder gigantische rots was gekropen, heb je waarschijnlijk gemist dat een drietal foto’s hun weg naar het internet vonden. Hoewel er over het algemeen weinig twijfel bestond dat de foto’s wel degelijk bij BMW vandaan kwamen, moesten we toch nog héél even geduld hebben tot het hoge woord eruit zou glippen. Die introductie viel samen met het Concorso d’Eleganza Villa d’Este dat dit Hemelvaartsweekend van start ging. En zelfs zij die dát nog te lang vonden duren, konden hun Fidget Spinner tegen de stress gewoon in de Eastpak laten zitten, want BMW liet er geen gras over groeien. Nog geen dag na het lekken van de foto’s, trekken ze de virtuele doeken van hun studiemodel.

Deze voorbode van de echte 8-serie, die volgend jaar pas in complete vorm op de markt verschijnt, is door BMW in een simpel maar elegant Barcelona Grey Liquid gespoten en rust op minstens net zo elegante 21″ lichtmetalen velgen. De opvolger van de 6-serie krijgt een ernstig naar voren gedrukte neuspartij, die enigszins doet denken aan een soort maffe haaienkop. Afgezien van het soort dier dat je in de nieuwe 8-serie kan zien, lijkt de conceptwagen ook een aantal elementen te hebben overgenomen van de elektrische i8. Volgens Adrian van Hooydonk, een van de kopstukken van de design-afdeling, is de 8-serie een “ideale belichaming van onvervalste dynamiek en buitengewone luxe in een sportwagen”. Of we zijn PR-praatjes helemaal serieus moeten nemen is uiteraard nog lastig te geloven, al zijn we meer dan lyrisch over zijn looks. Voor nu krijgt hij het voordeel van de twijfel.

Verder houdt BMW hun mondje gesloten, dus moeten we voor nu genoegen nemen met de (officiële) persplaatjes. Het zijn er meer, de resolutie is hoger, dus waar wacht je nog op? Ga kijken!

BMW 8-serie Concept

BMW 8-serie Concept

BMW 8-serie Concept

BMW 8-serie Concept

BMW 8-serie Concept

BMW 8-serie Concept

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.