Duitser rijdt drie keer harder dan toegestaan, riskeert een celstraf

Duitser rijdt drie keer harder dan toegestaan, riskeert een celstraf

De Duitse Autobahn is een droom voor ons als autoliefhebbers. Dankzij de onbeperkte secties kunnen auto’s hun benen flink strekken op de openbare weg, waardoor je legaal eens harder mag rijden dan 130 km/h.

Deze Mercedes-Benz doet dit echter niet op de juiste plek. De Mercedes E-Klasse, waarvan we aannemen dat het een AMG E53 is, is door de politie geflitst en op de Facebook-pagina van het bureau gepost: de bestuurder reed maar liefst 244 km/h. Geen probleem zou je zeggen?

Het probleem is dat deze foto is genomen op een weg met een huidige snelheidslimiet van slechts 80 km/h vanwege wegwerkzaamheden. Dit betekent dat de E-Klasse op dit deel van de snelweg wel drie keer de maximumsnelheid reed. Zoals de Duitse politie opmerkt, vormt het rijden met deze snelheid op de openbare weg een groot gevaar voor de veiligheid van andere weggebruikers, maar vooral voor de mannen en vrouwen die aan de weg werken.

De politie doet momenteel onderzoek naar de zaak, maar heeft laten weten dat het incident geen eenvoudige administratieve afwikkeling zal kennen. De snelheidsovertreding zal waarschijnlijke onder de term ‘illegale straatraces’ vallen en in Duitsland wordt dat geclassificeerd als een misdaad. Behalve een zware boete en het intrekken van het rijbewijs, kan de bestuurder in het slechtste geval zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.