Dubai Police neemt BMW i8 in gebruik!

Dubai Police neemt BMW i8 in gebruik!

BMW i8 Dubai Police

Nouja, ‘in gebruik’….

Een aantal weken geleden gaven wij antwoord op de vraag: Waarom zet de Dubai Police hypercars in? Duidelijk werd dat de Dubai Police deze auto’s in ieder geval niet inzet in bij achtervolgingen op hoge snelheid. Nee, de auto’s worden ingezet voor voor patrouilles rondom het toeristische gebied van de stad. De Burj Kalifa, samen met de Dubai Mall, Jumeirah Beach Residence en de Burj Al Arab, zijn plekken waar deze hypercars als toeristische attractie te zien zijn. Ooit zal er een moment zijn dat Dubai door zijn olie heen zit, dat is dan ook precies de reden waarom ze deze stad nu tot zo’n toeristische trekpleister bouwen. Dan zullen de inkomens niet meer voornamelijk uit de olie komen, maar zal de gehele stad draaien op het toerisme vanuit de gehele wereld.

De supercar vloot van de Dubai Police blijft zich steeds maar uitbreiden en dit keer hebben zij gekozen voor een sportwagen van BMW; de i8! Voor de meeste politie-eenheden over de hele wereld, zou een BMW i8 patrouillewagen de ultieme politieauto zijn. Voor de Dubai Police is dit echter niet het geval aangezien zij al auto’s hebben zoals de Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, McLaren 12C, Ferrari FF, Nissan GT-R, Lamborghini Aventador, Audi R8 V10 en nog veel meer auto’s die gebruikt voor promotionele doeleinden door de hele stad.

Ter herinnering, de BMW i8 maakt gebruik van een gloednieuwe 1.5 liter grote driecilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo-technologie. De BMW i8 heeft hierdoor een vermogen van 231 pk en 320 Nm koppel. Het vermogen wordt via een zestraps automatische versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd. De benzinemotor wordt aangevuld door een elektromotor met een vermogen van 131 pk en een maximumkoppel van 250 Nm wat het totaal brengt op 362 pk.

Onlangs reed Hart voor Auto’s met de BMW i8, deze rijtest kun je hier bekijken!

BMW i8 Dubai Police

BMW i8 Dubai Police

BMW i8 Dubai Police

BMW i8 Dubai Police

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.