[Video] Waarom de Dubai Police hypercars inzet!

[Video] Waarom de Dubai Police hypercars inzet!

Petrolheads opgelet, Dubai heeft weer een gelikte video online geplaatst van hun zeer bijzonder politie supercar vloot! In minder dan 2 jaar heeft de stad veruit de coolste politie auto vloot ter wereld gerealiseerd. In deze video zien we de meest bijzondere auto’s die worden ingezet door het politieteam van Dubai, de vraag is natuurlijk ”Waarom??”. 

De vraag waar iedereen wel het antwoord op zou willen weten, ”waarom?”.  Allereerst, deze vraag is onjuist. De juiste vorm is “waarom niet?”. Dergelijke auto’s zijn in Nederland ondenkbaar in het straatbeeld als politieauto’s, maar in Dubai is niets ondenkbaar. Dubai is de stad van ongekende mogelijkheden en dit tonen zij maar al te graag aan de rest van de wereld. De Dubai Police zet deze exoten in om financiële kracht uit te stralen net als bijvoorbeeld het bekende Burj Kalifa of Palm Jumeirah doet.  In feite worden de auto’s niet gebruikt voor het zware politiewerk zoals hete achtervolgingen, maar eerder voor patrouilles rondom het toeristische gebied van de stad. De hiervoor genoemde Burj Kalifa, samen met de Dubai Mall, Jumeirah Beach Residence, evenals de Burj Al Arab, zijn plekken waar deze hypercars als toeristische attractie te zien zijn.

Ooit zal er een moment zijn dat Dubai door zijn olie heen zit, dat is dan ook precies de reden waarom ze deze stad nu tot zo’n toeristische trekpleister bouwen. Dan zullen de inkomens niet meer voornamelijk uit de olie komen, maar zal de gehele stad draaien op het toerisme vanuit de gehele wereld. Het lijkt erop dat de supercars een betoverende effect hebben op de toeristen, zoals je kunt zien in de video hierboven.

Het zelfde zien we in Nederland, uiteraard ook als PR-stunt. Zo zagen we eerder in Nederland een Bugatti Veyron uitgevoerd in officiële politiekleuren. Dit werd gedaan ter promotie van de landelijke politie dag in Delft. Daarnaast hebben we ook een Nederlandse Lamborghini Aventador gezien die bestickerd werd als Dubai Police Aventador, dit werd gedaan als stunt voor een rally door Europa.

Bugatti Veyron Politie

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.