[VIDEO] Fransman ‘Drive N Slide’ doet gek met zijn Ferrari’s

[VIDEO] Fransman ‘Drive N Slide’ doet gek met zijn Ferrari’s
Drive N Slide, Ferrari, drift, F40, 488 Pista Piloti, verzamelaar, Fransman
Bron: © Drive N Slide

En dat trucje kan de Fransman (gelukkig) niet alleen met zijn Italiaanse V8’s.

Een ergernis voor autoliefhebbers; vermogende verzamelaars weten een gelimiteerd exemplaar van een sportwagen op de kop te tikken, maar zetten hem vervolgens jarenlang in hun ondergrondse garage als onderdeel van de inboedel. Best jammer, want de meeste supercars zijn toch wel gemaakt om hard gereden te worden.

De Franse autoverzamelaar ‘Drive N Slide‘ (zijn naam is nog onbekend) is het gelukkig met ons eens, en rijdt zijn collectie alsof hij midden in een achtervolgingsscene zit van Fast & The Furious. En het goede nieuws voor ons is dat hij alles deelt op social media.

Hoogtepunten in zijn collectie zijn toch wel de Ferrari’s: een F40 én 488 Pista. Eerstgenoemde is een Italiaanse klassieker die niet vaak zo hard wordt gereden als nu. De ‘supercar’ uit 1987 had voor zijn tijd eigenlijk best indrukwekkende prestaties. De twin-turbo V8 gaf standaard al 478 pk, waarmee je zeker de 320 km/u kan aantikken. Niet heel relevant voor onze Franse vriend, want hij gooit hem (best nonchalant) zijwaarts door bochten. Niet per se wat Enzo Ferrari in gedachten had.

En waarschijnlijk had Enzo ook weggekeken bij de acties van de Fransman met een 488 Pista. Om even duidelijk te zijn, een 488 Pista Piloti. Ja, precies! Die ene met speciale kleurtjes voor (hele) exclusieve ‘coureurs’ van Ferrari. Het blijft een raadsel voor ons hoe ze dit driftende mannetje erkennen als ‘Piloti‘ van Ferrari. Maar misschien zijn we gewoon erg jaloers.

We raden je in ieder geval aan om even de Instagram van Drive N Slide te volgen, want hij deelt dagelijks video’s van onder andere zijn Porsche GT3RS, Mercedes 190 Evo II, BMW Z8, Ferrari 812 GTS en F8 Tributo. Vaak ook met zo’n leuk POV-format of een 360 graden stok, zoals hier:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.