Driften toch een beetje terug in Nederland

Driften toch een beetje terug in Nederland

Afgelopen weekend vond het langverwachte DriftMadness event plaats op het circuit van Midland (Lelystad). Het was een dag vol adrenaline, gierende banden en natuurlijk genoeg drifts die de harten van autoliefhebbers sneller deden kloppen.

Vanuit de gevulde tribunes klonken gedurende de dag enthousiaste geluiden als de drifters weer lang de muur kwamen met hen driftauto’s. Maar het bleef niet alleen bij kijken vanaf de tribune! Ook kon je als bezoeker beleven hoe het is om dwars te gaan met een driftauto, tijdens een passagiers ronde in een van de auto’s. Iets wat je natuurlijk niet iedere dag mee maakt, en wat dus zorgde voor een unieke beleving!

Maar er waren niet alleen ‘shows’ tijdens DriftMadness. Tijdens de battles werd er ook echt gestreden om de eerste plek. Na een spannende kwalificatie gingen de rijdens ‘head to head’ en bleef er maar 1 echte winnaar over. Frank Voorderhake van Wickedcars met zijn V8 powered BMW E36 ging er met de winst vandoor.

Tijdens de pitwalk kregen alle bezoekers ook de kans om op de grid tussen de auto’s te lopen en daar op de foto te gaan met hen favoriete drifter/driftauto.

DriftMadness heeft bewezen dat driftsport niet alleen boeiend is voor de deelnemers, maar ook voor kijkers. Het evenement heeft mensen kennis laten maken met de sport en al bestaande liefhebbers van het driften een geweldige dag bezorgd. Al met al een geslaagde dag waarin liefhebbers hun enthousiasme met elkaar konden delen.

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.