[Video] Verrassing! De nieuwe McLaren 720S kan ook driften!

[Video] Verrassing! De nieuwe McLaren 720S kan ook driften!

McLaren onthult feitjes over de nieuwe Super Series, alsof ze spelen met een matroesjka!

Het voelt alweer als een eeuwigheid — kuch — sinds we voor het laatst nieuws kregen over de aanstormende 720S. Laten we het op even op een rijtje zetten.

Inmiddels weten we dat de 720S:
– een 4-liter, twin-turbo V8 heeft.
– door 720 metrische pk’s wordt aangedreven.
– een verbeterd koppel en gasrespons heeft.
– slechts 7,8 seconden nodig heeft om de 200 km/u te bereiken.
– het motorruim oplicht, wanneer je de auto ontgrendelt (!)

Allemaal waanzinnig spannend, maar het laatste beetje nieuws is precies niets minder dan dat! Dat er een soort drift-modus op zou komen, wisten we al. Nu zien we het echter in actie in hun nieuwste video, waar ze dit ruimschoots aan het testen zijn. Op het circuit wordt de auto eens goed in de rondte gesmeten, en worden de grenzen van de 720S nauwkeurig gedocumenteerd. Of dit een soort codetaal is voor een hoop plezier, laten we even in het midden. Opper-testcoureur van McLaren, Chris Goodwin, ofwel ‘man met de beste baan op aarde’, geeft in het begin van het filmpje wel aan, dat driften niet uitsluitend is bedoeld om plezier te maken. ‘Tuurlijk Chris!

McLaren had ook nog iets concreter nieuws dan een veel te gaaf filmpje waar ik overigens echt niet jaloers van werd. Zo las je eerder dat de 720S in ongeveer 7,8 seconden een snelheid van 200 km/u bereikt. Voor het volgende beetje info draaiden ze die test om. Rijd je 200 km/u, dan kun je je nieuwe Super Series volgens de Britten in slechts 4,6 seconden afremmen. Dat betekent dat je bij een perfecte uitvoering maar 120 meter nodig hebt om tot stilstand te komen. Hoe dan?!

Is het te vroeg om te zeggen dat dit de te kloppen supercar gaat worden?

mclaren 720s engine

mclaren 720s engine

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.