Drie auto tips voor vaderdag!

Drie auto tips voor vaderdag!

Vandaag worden alle papa’s van Nederland weer eens even goed in het zonnetje gezet; zoals je natuurlijk weet is het vaderdag! In iedere man gaat altijd nog een klein jongetje schuil die maar geen genoeg kan krijgen van auto’s. Dus wat is er nou een mooier cadeau dan een auto?

Waarschijnlijk heb je al een cadeautje klaarliggen, maar toch wilde ik jullie deze autotips niet onthouden. Drie auto’s waar het hele gezin wat aan heeft, maar papa achter het stuur nog even nét wat meer plezier aan beleeft. Uiteraard zijn het alle drie stations, je hebt immers ruimte nodig voor meerdere personen en spullen. Ook zijn het alle drie powerstations te noemen, een petrolhead heeft immers voldoende vermogen nodig. We trappen af met direct ook de duurste van de drie:

1) Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo
€245.469,- is het bedrag dat je moet neertellen voor deze Porsche Panamera. Het betreft dan ook wel het nieuwste van het nieuwste, de Panamera Turbo S Sport Turismo met een vermogen van 680 pk en een koppel van 850 Nm. Het zogeheten 4+1-concept wil zeggen dat er achterin comfortabel plaats is voor twee personen en iets minder comfortabel voor nog een extra passagier. In de praktijk kan dat hoogstens een kind zijn, en dan enkel een kleintje.

Hoe dan ook zit je als papa heerlijk achter het stuur met die 680 pk onder je rechtervoet. Trap hem in stilstand helemaal in en na 3,4 seconden bereik je de 100 km/h. Trap nog even door en na nog eens 5 seconden zit je al op de 200 km/h. Het accelereren stopt pas bij een snelheid van 310 km/h.

2) Mercedes-AMG E63 S Estate
Een heel erg dik exemplaar dat te koop staat bij Thijs Timmermans in Waardenburg. Voor slechts €179.500,- is jouw vader de baas van het schoolplein. Heb je binnenkort een gala? Een auto huren is verleden tijd! Wijzelf hebben vorig jaar met exact deze E63 S Estate gereden en óh wat waren wij onder de indruk. Maar ja, wat wil je dan ook met 612 pk en een aardverschuivend koppel van 850 Nm? 0 tot 100 km/h is geklaard in 3,5 seconden. Niet slecht voor een auto van bijna twee ton.

Hoe cool is het als je kan zeggen dat je in de snelste stationwagen ter wereld rondrijdt? Deze E63 S doet een rondje Nordschleife namelijk in 7:45,19 seconden. Dat is serieus snel.

3) Audi RS6 Avant C7
Het blijft een topper die ook in dit korte lijstje niet mag en kan ontbreken: de Audi RS6 Avant C7. Hij heeft zijn diensten meer dan bewezen en is misschien wel de ideale familieauto. Dit specifieke model staat voor €169.880,- te koop bij Audi Centrum Tilburg. Een aantal elementen zorgen er voor dat deze RS6 geen wolf in schaapskleren te noemen is. Het eerste dat direct opvalt is de kleur; Mocha Latte of ook wel gewoon beige genoemd. Een gewaagde kleur en zie je zeker niet vaak!

Met zijn een 4.0 liter twin-turbo V8 zet de RS6 560 pk en 700 Nm koppel op de weg. Hierdoor schiet de dikke Duitser in 3,9 seconden naar de 100 km/h. Dankzij het gekozen Dynamic package haalt deze RS6 een topsnelheid van 280 km/h. Een standaard RS6 is, zoals we gewend zijn, begrensd op 250 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.