Dream Car Club Belgium – Bezoek aan Nederland

Dream Car Club Belgium – Bezoek aan Nederland

Hartvoorautos.nl ontving de volgende foto’s inclusief tekst van Jerôme Crijns in onze mailbox.
Heb jij ook een mooi verhaal + foto’s? Insturen kan via info@hartvoorautos.nl!

Een niet-alledaagse middag in Maasbracht

De wereld van het auto spotten is een diverse. Dagelijks passeren de meest extravagante Ferrari’s, Lambo’s en soortgelijke kruisraketten de revue, afgewisseld met de meer ‘ingetogen’ modellen van Rolls-Royce en Bentley. Heuse hypercars van de orde Koenigsegg, McLaren en Carrera GT sluiten de rij.

Een bonte verzameling van deze drie categorieën heeft zich verenigd in de Dream Car Club Belgium: een Belgisch initiatief met als doel “gepassioneerde liefhebbers te verzamelen in de Benelux”. Naast talrijke Ferrari’s, de kostbaarste Lamborghini’s en decadente Mercedessen AMG weet deze fine fleur van Belgische autoverenigingen zich ook rijk aan een Ford GT, SLR McLaren en Aventador. Niet slecht, zo op het eerste gezicht.

Afgelopen zondag, 9 september, heeft deze vereniging haar hoogstaande naam opnieuw bevestigd. Maar liefst 18 volbloed sportwagens uit de diepste krochten van de Benelux begaven zich op weg naar Da Vinci, onderwijl een kakofonie van hels autokabaal producerend. Rond 12:30 uur kwamen daar de eerste spotters op af, een uur later gevolgd door mij en weer later door twee afgevaardigden van een spottersgroep. Een volle middag hadden we om de spectaculaire serie geweldenaren te fotograferen, maar niemand raakte verveeld.

Zo mogelijk nog spectaculairder was het moment van vertrek. De Aventador, een duivelse bolide met bijpassend kenteken gaf de aftrap. Een Ford GT, Lambo LP560 en Maserati GranTurismo snelden weg over het stuk verschroeide asfalt. Spoedig volgde AMG-gebulder, Porsche-gekrijs en Bentley-gezoem. De imposante SLR McLaren met onderkoeld Veyronesk gebrom maakte tot slot de weg vrij voor het drietal Italia’s. Het was zogezegd een niet-alledaagse middag in Maasbracht.

Achttien spotwaardige auto’s en ruim drie uur de tijd; het zal je niet verbazen dat we onze geheugenkaarten optimaal benutten. Een grove selectie in ieders foto- en videomateriaal heeft geresulteerd in onderstaande beelden. Ons rest nog te zeggen: enjoy!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.