Doorrijden tot de laatste druppel? Beter niet

Doorrijden tot de laatste druppel? Beter niet

Er zijn twee soorten mensen: mensen die bijna in paniek raken wanneer het brandstoflampje begint te branden, en mensen die hun auto “kennen” en gewoon lekker doorrijden. Voor die mensen geeft de ANWB nu een waarschuwing.

Ze melden dat je beter niet je tank compleet leeg kan rijden. Dit zou slecht zijn voor de auto en veroorzaakt meerdere problemen. Een consequentie van je tank leegrijden is dat er vuil in het systeem terecht komt. Dit vuil verzamelt zich met de jaren op de bodem van de tank, en kan meegenomen worden en in het brandstoffilter terecht komen. Als dit regelmatig gebeurt kan er vuil in de rest van het brandstofsysteem komen en dit vindt de motor niet bepaald leuk, afnemende prestaties, stotteren en onregelmatig stationair lopen zijn de gevolgen.

Overigens kan de brandstofpomp ook oververhit raken door het gebrek aan de “verkoelende” brandstof. Bij diesels ben je nog erger aan de beurt: met een beetje pech moet je volledige brandstofsysteem ontlucht worden, dit kost veel tijd en kan aardig prijzig zijn.

Daarnaast kan stilvallen langs de weg binnenkort nog eens veel duurder worden. De VVD vindt dat zonder brandstof komen te staan flink beboet moet worden, zodat het minder voor zal komen. Eerst werd er gesproken over een boete van 1500 euro, maar dat was iets te ambitieus. Toch willen ze alsnog een boete instellen voor mensen die zonder brandstof komen te staan.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.