Dom: Straatracers blazen met 200 km/u over de A12

Dom: Straatracers blazen met 200 km/u over de A12

Had dan even tot de Autobahn gewacht

Foto: © Politie Veenendaal

Een gevalletje stoerdoenerij, en eigenlijk ook gewoon oliedom. Zaterdagmiddag besloten twee mannen na een automeeting hun wagens nog eens ‘met elkaar te vergelijken’ op de A12 bij Utrecht. ‘Toen wij hen zagen rijden, bleek dat ze nog niet op elkaars auto’s waren uitgekeken’, vertelt Politie Eenheid Veenendaal. Het tweetal ging plankgas de weg op.

Met 200 km/u door het verkeer

Tijdens hun spontane sprintwedstrijdje op de drukke A12 haalden ze snelheiden van ver boven de 200 km/u. Misschien prima als je dat net over de grens gaat doen, minder als dat tussen het verkeer op een drukke autosnelweg gebeurt. Het overige verkeer, dat zich aan de 100 km/u hield, werd met groot licht naar rechts geseind. Die kennen we!

Dat duurde niet lang, want al snel kon de politie het duo aan de kant van de weg zetten. Daar bleek de 23-jarige bestuurder al eens eerder zijn rijbewijs te zijn verloren aan snelheidsovertredingen. Zowel hij als de 21-jarige ‘tegenstander’ mochten hun kaartje inleveren, en ook hun bolides werden ter plekke opgetakeld. De officier van justitie komt binnenkort met een straf.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.