Dom! Brandstofdief tankt zijn VW Polo vol, maar komt niet weg

Dom! Brandstofdief tankt zijn VW Polo vol, maar komt niet weg

Nog nét een kanshebber op ‘domste actie van het jaar’

Dom, Brandstofdief, Volkswagen, Polo, tanken, tankstation, benzine, diesel, politie, faal, Breda

Een man uit Breda sloot afgelopen weekend het jaar op een nogal ongelukkige wijze af. Hij gooide bij een tankstation in de buurt zijn Volkswagen Polo vol met benzine, en hoopte zonder te betalen weg te rijden. Maar dat verliep niet zoals hij zelf voor ogen had. Omdat hij ook zijn kentekenplaten had afgeplakt, viel hij eigenlijk al meteen op bij het personeel.

Dit keer gaat het fout

Het is niet zijn eerste poging. Een week eerder deed de ‘brandstofdief’ hetzelfde trucje en kwam toen wél weg. Maar nu liep het net even anders: nadat de zwarte Volkswagen met benzine volgetankt was, ging hij er snel vandoor. Maar de Polo sloeg een paar meter verder af. De man stapte uit en zette het op een rennen. Alerte medewerkers bij het tankstation zagen het gebeuren en sprintte er achteraan. De man werd al snel gepakt en overhandigd aan de politieagenten.

Brandstofdief pakt de verkeerde pomp

Maar waarom sloeg de Polo kort na het tanken af? Nou, het is een dieselauto. In alle spanning greep hij naar de verkeerde brandstofslang. Al die nummertjes kunnen ook best verwarrend zijn, natuurlijk. De man wordt verdacht van tweemaal ‘brandstof diefstal’ en van het rijden met afgeplakte kentekenplaten. Tot de zaak verder onderzocht is, zit hij in de cel.

Via Politie Basisteam Weerijs

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.