Dodge Challenger SRT Demon: De snelste kerstboom ter wereld!

Dodge Challenger SRT Demon: De snelste kerstboom ter wereld!

In het Guiness Book of Records staan gekke records, zoals een Volvo die de meeste kilometers op de teller heeft staan. Meer dan 4,8 miljoen om precies te zijn. Of de langste aaneengesloten drift: 11,18 km! Hennessey komt echter met een ander record op de proppen.

Alsof de Hennessey Velociraptor 6×6 nog niet genoeg publiciteit heeft gegenereerd voor de Amerikaanse tuner, komen ze met een, toch wel enigszins lachwekkend, record op de proppen. De snelste kerstboom ter wereld. Ja, zonder dollen!

John Hennessey kwam met het idee dat hij de snelste kerstboom ter wereld wilde creëren. Hij contactte de mannen van Dodge en wilde graag een Challenger SRT Demon lenen. ‘Hebben we niet!’ was het antwoord, ‘maar we hebben nog wel een gloednieuwe Challenger SRT Hellcat staan, is dat wat?’.

‘Jazeker!’ was John’s antwoord en het spelen kon beginnen. Eerst hebben ze de auto over een landingsbaan laten jagen met enkel een imperiaal op het dak. Eindstand: 177 mph oftewel bijna 285 kilometer per uur. Daarna werd er een kerstboom van 1.80 meter op het imperiaal gebonden. Het lijkt meteen alsof de kerstman zijn slee heeft ingeruild voor een Hellcat en het komt de luchtweerstand alles behalve ten goede, maar toch galoppeerde de 707 pk sterke Hellcat door tot de 174 mph, oftewel 280 kilometer per uur!

En hoe vier je dat record? Juist, door even een setje banden op te roken! Om de cijfertjes nog even compleet te maken, 880 nm koppel, in 3,4 seconden naar de 100 en een top van 314 kilometer per uur. En als ik aankomende zondag de hoofdprijs win in de Staatsloterij, laat ik 20 van deze Hellcats overkomen vanuit Amerika, want de vanafprijs is daar omgerekend maar €55.000,- euro! En nu snel de beelden!

PS: Hebben jij ook nog beelden van rubberrokende kerstbomen? Stuur ze ons toe!

Challenger SRT Hellcat

Challenger SRT Hellcat

Challenger SRT Hellcat

Challenger SRT Hellcat

Challenger SRT Hellcat

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.