Dodge Challenger Hellcat Drag Pack: Houd jij het nog bij?

Dodge Challenger Hellcat Drag Pack: Houd jij het nog bij?

Dodge Challenger Hellcat Drag Pack

Tegenwoordig moet je als autobouwer differentiëren, ervoor zorgen dat je een auto hebt voor ieder segment. Dodge heeft al een Challenger, een Challenger Hellcat en een Challenger Demon. Velen zouden zeggen ‘Tis wel genoeg!’ maar de Amerikanen denken daar anders over!

PK-liefhebbers van over de hele wereld dachten dat het na de Demon wel klaar was met de Challenger-range. Hennessey deed er echter nog een schepje bovenop door de wereld te verbazen met een 1.500 pk sterke Demon.  En daarna zijn de engineers van Dodge gewoon weer verder gegaan met de Hellcat. Er zit een Drag Pack voor de 2019 Challenger Hellcat in de leiding. De body blijft ‘standaard’, maar krijgt wel de motorkap van de Demon mee.

Meer vermogen? Jazeker, het verschil is niet groot, maar 725 pk klinkt altijd beter dan 707 pk. Daarnaast zijn er meerdere features van de Demon die terug te vinden zullen zijn op de Drag Pack: de bandjes uit de stal van Nitto, de Transbrake en de Torque Reserve functie (waarbij je motor tussen de 925 en 2350 toeren blijft draaien, zodat je vermogen meteen beschikbaar is bij het loslaten van je koppeling). En het mooiste van alles, voor de Amerikanen dan, is dat de prijs van de Hellcat met dit pakket niet per se veel hoger wordt! Dodge heeft de auto nog niet officieel aangekondigd, maar de New York Auto Show staat over een maand alweer voor de deur, dus wij wachten nog rustig even af!

Dodge Challenger Hellcat Drag Pack

Dodge Challenger Hellcat Drag Pack

Dodge Challenger Hellcat Drag Pack

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.