Documentaire over het leven van Paul Walker in de maak ‘I Am Paul Walker’

Documentaire over het leven van Paul Walker in de maak ‘I Am Paul Walker’

Paul Walker - Nissan Skyline R34 GTR - Fast and Furious - www.hartvoorautos.nl

Het moment staat velen van ons nog vers in het geheugen gegrift, 30 november 2013, de dag dat Paul Walker verongelukt met Roger Rodas. De Fast & Furious-filmreeks zal vanaf die dag nooit meer hetzelfde zijn.

Op het moment van het ongeluk waren de opnames van Furious 7 nog in volle gang. Zijn broers Cody en Caleb Walker zorgden er met de makers van de film voor dat Paul een waardig afscheid kreeg in de film. Bijna 17 jaar later is de invloed van Paul Walker en de rest van de crew nog steeds terug te vinden in ons dagelijks leven, want zeg nou eerlijk: ‘Ejecto seato, cuz!’, ‘Winning is winning’ en ‘I almost had you!’ brengen je meteen terug naar de filmreeks, nietwaar?

Er is geen andere acteur te noemen die zoveel teweeg heeft gebracht, en nog steeds brengt, in de automotive-cultuur. Paramount heeft samen met Adrian Buitenhuis (die ook de documentaire I Am Heath Ledger geregisseerd heeft) het idee opgepakt om een documentaire te maken over het leven van de invloedrijke acteur. Vrienden en collega’s zullen vertellen over hun band met Walker en ook Paul’s passie voor de zee en zijn bijdrage aan de wederopbouw van Haiti na de aardbeving zullen de revue passeren. Een releasedatum volgt binnenkort.

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.