DMC geeft Ferrari F8 Tributo een Pista-look!

DMC geeft Ferrari F8 Tributo een Pista-look!

Ferrari onthulde in februari 2019 zijn nieuwe middenmotor-V8. Als opvolger van de Ferrari 488 GTB is er nu de F8 Tributo, en hij mag er wezen!

Het is echt een nieuwe Ferrari, met een totaal nieuwe look. De eerste exemplaren beginnen inmiddels in het straatbeeld te verschijnen, maar het zijn er tot nu toe nog maar een handjevol. Met de 3,9-liter V8 Biturbo die achter de stoelen ligt beschikt de F8 over 720 pk en 770 Nm koppel, evenveel als de 488 Pista dus. Ah de Pista: van de F8 zal er ongetwijfeld ook een Pista variant verschijnen. Wil je niet zo lang wachten? Dan biedt DMC wellicht de uitkomst!

Aan de voorkant van de Ferrari F8 Tributo van DMC zien we carbon fiber canards en een nieuwe front splitter. Opvallend zijn ook de ‘booskijkers’ die tevens de luchtinlaten boven de lampen afdekken. Aan de achterkant kun je natuurlijk niet om die aangepaste carbon fiber diffuser heen, met daarboven een redelijk subtiele spoiler. De onderdelen kosten ieder enkele duizenden euro’s, zoals de front splitter die omgerekend €3.084,- tot €5.734,- kost. Deze prijzen zijn volledig afhankelijk van het soort carbon dat je kiest. Tot op heden is er nog geen echte Ferrari F8 Tributo van DMC en moeten we het doen met deze schetsen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.